27. března 2017 • 14:04

Čáslava je zpět! Po drsném zranění chce pomoct Pardubicím v baráži

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Petr Čáslava chce po zranění pomoct v nadcházející baráži Pardubicím v boji o udržení v extralize. Mistr světa z roku 2010 je mimo hru od poloviny února, kdy jej drsným faulem vážně zranil obránce Chomutova Brett Flemming.



"Sám jsem si říkal, že mám po sezoně. Říkal jsem si: 'Letos je to konečná'. Ale teď po měsíci věřím, že se na led ještě v této sezoně vrátím a pomůžu týmu, abychom baráž o extraligu zvládli úspěšně," uvedl Čáslava v rozhovoru pro magazín Naše nemocnice, který vydává Nemocnice Pardubického kraje.

Sedmatřicetiletý bek se zranil 15. února. Čáslavu při jeho snaze přejít útočnou modrou čáru atakoval kanadský bek a loktem jej trefil do obličeje. "Otřes mozku, těžké podvrtnutí krční páteře, zlomený nos, vyražené zuby, zlomené zubní čepy, překousnutý jazyk a samozřejmě nějaké řezné rány," popsal Čáslava svá zranění.

Pardubice - Chomutov: Dvakrát zlomený nos a otřes mozku! Flemming loktem zboural Čáslavu
Video se připravuje ...

Disciplinární komise Flemminga za faul dodatečně netrestala, neboť si Čáslava podle názoru jejího předsedy Karla Holého a dalších členů mohl za následky částečně i sám. S tím však zástupci pardubického klubu ani samotný hráč nesouhlasili.

Čáslava se již zkušebně zapojil do tréninku. "Především je důležité, aby byla v pořádku krční páteř a neměl jsem žádné následky po otřesu mozku. Zatím to vypadá dobře. A jsem rád, že lékaři to vidí stejně. Z toho jsem měl obavu," uvedl Čáslava, jenž se v lednu stal minoritním vlastníkem klubu.

Baráž odstartuje v úterý 28. března a prvním soupeřem Dynama budou České Budějovice.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud