28. března 2017 • 10:31

Chapecoense si zahrají s Atléticem o jihoamerický superpohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brazilský tým Chapecoense a kolumbijský klub Atlético Nacional, které spojila listopadová letecká tragédie, se spolu utkají o jihoamerický superpohár. První duel soutěže Recopa Sudamericana se bude hrát v Chapecu 4. dubna, odveta v Medellínu o více než měsíc později 10. května.


Chapecoense se mělo s Atléticem střetnout loni v listopadu ve finále Jihoamerického poháru. Cestou k úvodnímu duelu do Kolumbie však mělo letadlo brazilského klubu 28. listopadu nehodu, při níž zahynulo 71 lidí včetně 19 fotbalistů.

Po tragédii nechalo Atlético vyhlásit Chapecoense vítězem poháru, jenž je obdobou Evropské ligy, a protože samo loni triumfovalo v prestižnějším Poháru osvoboditelů, utkají se nyní oba týmy o kontinentální superpohár.

Chapecoense s novým koučem a kádrem odstartovalo přípravu začátkem ledna a zapojilo se do domácích soutěží a Poháru osvoboditelů. K tomu, aby mohl hostit zápas Recopy na vlastním stadionu pro 22 tisíc diváků, potřeboval tým povolení konfederace CONMEBOL, protože ta pro finálové duely pohárů požaduje kapacitu minimálně 40.000 míst.

"Dvě stě tisíc obyvatel města Chapecó chce doma ocenit klub Atlético Nacional za jeho solidaritu a nabídnutou pomoc v době letecké havárie," uvedli představitelé jihoamerické konfederace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud