28. března 2017 • 12:02

Fotbalovým boháčům vládne Ronaldo. Za rok vydělá přes DVĚ miliardy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo je nejlépe placeným fotbalistou současnosti. Dvaatřicetiletý Portugalec si podle magazínu France Football v této sezoně vydělá 87,5 milionu eur (zhruba 2,36 miliardy korun). Tuto částku tvoří základní plat v klubu, bonusy a peníze z reklam.



Na druhém místě žebříčku se umístil Argentinec Lionel Messi, který si během tohoto ročníku přijde na 76,5 milionu eur. Třetí skončil další útočník Barcelony Brazilec Neymar (55,5 milionu eur) a čtvrtý Ronaldův spoluhráč z Realu Velšan Gareth Bale (41 milionů eur).

Pětku největších fotbalových boháčů světa uzavírá Argentinec Ezequiel Lavezzi. Útočník čínského klubu Che-pej China Fortune za sezonu dostane 28,5 milionu eur.

Mezi trenéry vládne Portugalec José Mourinho z Manchesteru United, jenž si vydělá 28 milionů eur ročně. Druhý je kouč čínské reprezentace Ital Marcello Lippi (23,5 milionu eur) a třetí bývalý trenér Paris St. Germain Laurent Blanc, jenž pobíral 20 milionů eur. Mezi pět nejlépe placených koučů se dostali ještě Ital Carlo Ancelotti z Bayernu Mnichov (15,8) a Španěl Pep Guardiola z Manchesteru City (14,5).

Jak si vedly hvězdy La Ligy: Ronaldo s Neymarem přihrávali, Messi otočil zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud