29. března 2017 • 09:38

Fotbalisté USA jsou po remíze v Panamě dál mimo postupové příčky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté USA promarnili možnost posunout se na postupové třetí místo v závěrečné části kvalifikace mistrovství světa severoamerické zóny CONCACAF, když na hřišti Panamy ztratili vedení a remizovali 1:1. Nenavázali na sobotní jasné vítězství 6:0 nad Hondurasem, který deklasovali při premiéře kouče Bruce Areny, jenž po předchozích dvou porážkách nahradil Němce Jürgena Klinsmanna.


Američané šli v úterý do vedení ve 40. minutě, kdy si osmnáctiletý talent Christian Pulisic z Dortmundu pohrál s obranou Panamy a předložil míč před branku Clintu Dempseymu. Čtyřiatřicetiletý útočník po hattricku proti Hondurasu vstřelil 56. reprezentační gól a jediná trefa ho dělí od amerického rekordmana Landona Donovana. Hostům však vydržel náskok jen chvíli, než vyrovnal Gabriel Gomez. Panama zůstala třetí o bod před USA.

Podle gólmana Tima Howarda Američané neztratili dva body, ale urvali jeden. "Oni jsou asi nejatletičtější tým v celé naší kvalifikaci a je těžké se jim vyrovnat. Odvedli jsme dobrou práci," řekl zkušený brankář.

První místo v tabulce si upevnilo Mexiko výhrou 1:0 na půdě Trinidadu a Tobaga. Druhá Kostarika jen remizovala v Hondurasu 1:1. Všem týmům zbývá odehrát ještě šest zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud