29. března 2017 • 13:02

Jachtařka Kozelská-Fenclová přerušuje kariéru, čeká druhé dítě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší česká jachtařka Veronika Kozelská-Fenclová se letos na vodě neobjeví. Dvojnásobná olympionička a pátá z mistrovství světa v roce 2014 v třídě Laser Radial čeká druhého potomka, ale nevylučuje návrat.


Kozelské-Fenclové se v roce 2014 narodil syn Matyáš, rok poté skončila pátá na šampionátu v Santanderu. Loni byla dvanáctá na olympiádě v Riu.

Po brazilských hrách otěhotněla a po porodu na konci léta se rozhodne, zda bude v kariéře pokračovat. "Nechávám si to otevřené. Zatím se nevzdávám myšlenky, že bych se vrátila. Uvidím, až se narodí druhé dítě, jestli se to dá zvládnout. Během podzimu se rozhodnu, co dál," řekla ČTK Kozelská-Fenclová.

Je tak otevřený její případný boj o účast na olympijských hrách v Tokiu v roce 2020. To i proto, že v Česku nemá velkou konkurenci. "Nečeká za mnou řada holek, je tam skok," řekla jachtařka, která má své dvě lodě u rodičů na zahradě kousek za Prahou. "Jsou tam schované, zaparkované a čekají, jak se rozhodnu," uvedla.

Kozelská-Fenclová startovala už na olympiádě v Londýně v roce 2012, kdy skončila devátá. Letos v lednu byla už pošesté vyhlášena českou jachtařkou roku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud