29. března 2017 • 22:32

Jarůšek: Věděli jsme, že to bude utkání o jednom gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové nedokázali zastavit rozjetou Kometu Brno a při svém historicky prvním vystoupení v semifinále extraligy museli strávit prohru 0:2. Útočník Richard Jarůšek tušil, že úvodní klání série nenabídne žádné brankové dostihy.


"Věděli jsme, že to bude utkání o jednom gólu," řekl Jarůšek, který v úvodu druhé třetiny mohl otevřít skóre, ale trefil tyč. "Měli jsme dát gól a dostat se do vedení. Kometa má silný mančaft, ale my jsme Marka Čiliaka ani moc neprověřili. Chytal dobře, jenže my ho musíme víc zaměstnávat," řekl na adresu svého bývalého spoluhráče z brněnské juniorky.

Jarůšek a jeho tradiční spoluhráč Alex Picard z útoku si během utkání museli zvykat na změnu ve své formaci. V první třetině totiž po faulu Vojtěcha Němce musel odstoupit otřesený Lotyš Andris Džerinš. "Komplikace to pro nás byla, protože to je velmi dobrý hokejista. Ale dostali jsme do lajny Michala Dragouna, což pro nás nebylo nic nového," připomněl, že důrazný centr už s ním a Picardem nastupoval.

Ani tato formace však Brno nezlomila, Hradečtí v prvním duelu souboje neskórovali. "Nevím, jestli ta série bude defenzivní, ale play off je vyrovnané a rozhodují v něm maličkosti. S Litvínovem (ve čtvrtfinále) jsme do toho vstoupili špatně a prohráli jsme první utkání zaslouženě. Dnes to tak nebylo, kdybychom dali první gól, tak jsme vyhráli," byl Jarůšek přesvědčený.

Vítězný gól duelu vstřelil ve 43. minutě Martin Nečas bruslí, ale domácím bylo jasné, že bude platit. "Viděli jsme, že to dal nohou, ale bylo jasné, že tam nebyl úmysl. Ani jsme se nerozčilovali," popsal okolnosti trefy brněnského mladíka Jarůšek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud