30. března 2017 • 08:44

Westbrook dotáhl Oklahomu k vítězství rekordním triple-double

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalista Russell Westbrook zaznamenal 38. triple-double v sezoně NBA a dovedl Oklahomu k výhře na hřišti Orlanda 114:106 po prodloužení. Osmadvacetiletá hvězda si připsala společně s 13 doskoky a 11 asistencemi 57 bodů, což je nejvíce v rámci triple-double v historii soutěže.


Orlando ve třetí čtvrtině vedlo nad Oklahomou až o 21 bodů, jenže Westbrook ani tentokrát nenechal svůj tým padnout. V poslední čtvrtině řídil comeback a dovršil jej sedm sekund před koncem čtvrté části přesnou trojkou, která poslala zápas do prodloužení. V něm nastřílel sedm bodů a dovedl Thunder k 43. výhře v sezoně. Westbrookův výkon umocňuje fakt, že v historii NBA nikdo nenastřílel tolik bodů při zisku triple-double.

"Jsem moc vděčný tomu muži nahoře, že mi umožnil hrát hru, kterou miluju. A moji spoluhráči mi to ulehčují a díky ním mám hodně příležitostí hrát tak, jak hraju," uvedl Westbrook, jenž zaostal pouze o bod za svým kariérním maximem. Jeho středeční výkon byl tak dominantní, že se od čtvrté čtvrtiny halou rozléhalo skandování "MVP! MVP! MVP!"

Westbrookovi sekundoval s 20 body a 10 doskoky Enes Kanter. Na 13 bodů se proti bývalým spoluhráčům dostal Victor Oladipo. Nejlepším střelcem domácích byl Evan Fournier s 24 body, Terrence Ross nastřílel o bod méně.

Velký obrat předvedli i hráči Golden State, kteří přehráli San Antonio 110:98. Warriors přitom do utkání s druhým nejlepším celkem Západní konference vstoupili šňůrou 0:15 a v průběhu první části prohrávali až o 22 bodů. Jenže Spurs se od té doby rapidně zhoršila střelecká úspěšnost a Warriors nakonec s přehledem potvrdili první místo v konferenci.

Na výhře se nejvýrazněji podílel Stephen Curry s 29 body a 11 asistencemi, Klay Thompson přidal 23 a veterán David West 15 bodů. Nejlepším střelcem Spurs byl Kawhi Leonard s 19 body.

Tomáš Satoranský pouze z lavičky sledoval, jak jeho spoluhráči z Washingtonu nestačí na Los Angeles Clippers. Prohru Wizards neodvrátilo ani 41 bodů Johna Walla a 27 bodů Bradleyho Beala. Za domácí se hned čtyři hráči dostali na 23 a více bodů. Nejlepším z nich byl J. J. Redick s 31 body, Chris Paul nasbíral 27 bodů a 13 asistencí, Blake Griffin těsně přišel o triple-double, když si připsal 26 bodů, 10 doskoků, devět asistencí a DeAndre Jordan zapsal 23 bodů s 18 doskoky.

Wizards i přes prohru prozatím uhájili třetí místo ve Východní konferenci, protože Charlotte přehráli čtvrté Toronto na jeho hřišti 110:106. Konec šestizápasové vítězné série neodvrátilo ani 28 bodů DeMara DeRozana. Hornets vedl s 21 body náhradník Marco Belinelli.

Na vlastní palubovce zaváhal i Boston, který po prohře 100:103 s Milwaukee opustil vedoucí pozici ve Východní konferenci. Nejlepším střelcem Bucks byl Jannis Antetokunmpo s 22 body. Celtics nestačilo 32 bodů Isaiaha Thomase.

Dwight Howard dovedl Atlantu 22 body a 20 doskoky k vítězství nad Philadelphií 99:92. Hawks jsou s bilancí 39 výher a 36 porážek na pátém místě Východní konference, Milwaukee je s totožnou bilancí šesté.

New Orleans díky dobrým výkonům dvou největších hvězd porazilo Dallas 121:118. Anthony Davis k 30 bodům přidal 13 doskoků, DeMarcus Cousins si připsal 29 bodů, 16 doskoků a šest asistencí. Mavericks, kteří většinu zápasu prohrávali, měli šanci na vyrovnání, ale Wesley Matthews v posledních sekundách svůj trojkový pokus neproměnil. Nejlepším střelcem Dallasu byl s 23 body německý veterán Dirk Nowitzki.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud