30. března 2017 • 20:16

Volejbalisté Kladna a Karlovarska vykročili vstříc finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Domácí týmy Kladna a Karlovarska vstoupily vítězně do semifinálových sérií play off extraligy volejbalistů. Nejlepší mužstvo základní části Kladno zvítězilo nad libereckými obhájci mistrovského titulu 3:1, Karlovarsko porazilo České Budějovice 3:0. Druhé zápasy se v týchž halách hrají v pátek, k postupu do finále je zapotřebí čtyř vítězství.


Kladno s libereckou Duklou hladce ztratilo první set 16:25, ale pak se domácí rozehráli a soupeře dostávali do úzkých především dělovým servisem. Svěřenci Milana Fortuníka si připsali 15 es, z toho šestkrát přímo z podání bodoval finský smečař Matti Hietanen.

"Bylo to pro ně strašně těžké. Oni nám dělali to samé v prvním setu. Myslím, že celá série bude právě o servisu," citoval denik.cz kladenského univerzála Filipa Křesťana. "Když taháte za kratší konec a pak se nad soupeře dostanete, je pod psychickým tlakem. To se nám podařilo," řekl Křesťan.

Liberecký kouč Michal Nekola s ním souhlasil. "V posledním setu vyšlo domácím vše, co zahráli. Dostali nás pod tlak, z kterého jsme se nedokázali vymanit," podotkl Nekola. "Přitom jsme hráli výborně. Výborně jsme podávali a dostali domácí pod tlak. Pak se to ale otočilo. Myslím, že rozhodl třetí set," dodal.

Karlovarsko dokázalo zápas ukončit ve třech setech, třebaže v závěrečné sadě muselo dotahovat osmibodovou ztrátu. Koncovku však Západočeši rozhodli pro sebe, Jihostroj porazili 29:27.

"Jsme doma a ve slepené sestavě musíme něco riskovat. Servis je činnost, kde musíme být agresivnější. První dva sety nám vycházel, ve třetím setu jsme to dokázali po strašidelném začátku v závěru dotáhnout," oddechl si trenér Karlovarska Jiří Novák.

Po 18 bodech si ve vítězném týmu připsali univerzál Ondřej Hudeček a smečař Marek Zmrhal. "Byl to sice boj, ale nehráli jsme dobře. I když to tak nevypadalo, tak bych řekl, že jsme prohospodařili vyhraný zápas," prohlásil kouč hostů René Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud