16. dubna 2017 • 18:04

Kursk slaví premiérový titul v Evropské lize basketbalistek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky Dynama Kursk získaly premiérový titul v Evropské lize. Ve finále porazily Fenerbahce Istanbul 77:63 a dotáhly tak do úspěšného konce mimořádně vydařenou sezonu, během které ani jednou neprohrály. Naopak Fenerbahce prohrálo i třetí euroligové finále v historii.


Kursk byl velkým favoritem už před začátkem Final Four, ale v semifinále málem klopýtl, když české mistryně z USK Praha udolal se štěstím až v prodloužení 87:80. Ani do finále nevstoupil dobře a rychle prohrával 0:10. Problémy mu dělala hlavně Candance Parkerová.

Pak se mu ale rozehrály klíčové opory a ještě do konce první čtvrtiny srovnal s tureckým celkem krok. Kursku se pak povedlo dvakrát odskočit, ale tentokrát to bylo Fenerbahce, které se dokázalo vrátit do hry, a ještě devět minut před koncem činil rozdíl mezi týmy pouhé dva body.

Jenže pak Fenerbahce zcela přestal fungovat útok, osm a půl minuty nedalo ani bod a Kursk šňůrou 15:0 rozhodl o triumfu. Hlavní zásluhu na něm mělo hvězdné trio Angel McCoughtryová, Nneka Oqwumikeová a Epiphanny Princeová, které se podělily o 57 ze 77 bodů. McCoughtryová, která dala v semifinále 28 bodů a ve finále 20, byla zvolena nejužitečnější hráčkou Final Four.

Kursk je po Spartaku Moskva, Jekatěrinburgu a Samaře čtvrtým ruským klubem, který ženskou Euroligu vyhrál. Ruské kluby ovládly sedm z posledních 11 ročníků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud