21. dubna 2017 • 14:36

Japonští krasobruslaři před posledním dnem vedou soutěž družstev

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Japonští krasobruslaři po druhém ze tří dnů vedou soutěž družstev World Team Trophy. Dnes se odpoutali od svých největších konkurentů a vytvořili si tříbodový náskok před americkým výběrem. Průběžně třetí Rusové na ně ztrácejí sedm bodů. Soutěž v Tokiu vyvrcholí v sobotu, kdy se pojedou volné jízdy žen a sportovních dvojic.


Japoncům pomohl k upevnění vedení plný bodový zisk ve volných jízdách mužů. Vyhrál je mistr světa a olympijský vítěz Juzuru Hanju, který tak napravil nezdar z krátkého programu, před stříbrným medailistou z letošního MS Šomem Unou. Třetí byl Kanaďan Patrick Chan.

V této části soutěže ztratili ruští krasobruslaři. Zklamal především Maxim Kovtun, který ve volné jízdě jen o jednu pozici vylepšil 11. místo z krátkého programu. Michail Koljada byl po středečním čtvrtém místě tentokrát pátý.

Rusové ale doplatili zejména na selhání favorizované sportovní dvojice Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov. Úřadující mistři Evropy po dvou pádech a penalizaci za překročení času obsadili v krátkém programu až čtvrtou příčku ze šesti párů. Skončili jen těsně před Američany a Japonci.

V sobotu budou mít Tarasovová s Morozovem šanci na opravu, výsledky z každé části soutěže se počítají zvlášť. Rusům může k vzestupu pomoci také mistryně světa Jevgenija Medveděvová, kterou v krátkém programu druhým místem podpořila Jelena Radionovová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud