23. dubna 2017 • 10:28

V odvetě v Německu nastoupí jiný první útok s kapitánem Zohornou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté nastoupí do dnešního odvetného přípravného utkání proti domácímu Německu s výrazně pozměněnou sestavou. V brance bude od začátku Dominik Furch, oproti sobotnímu zápasu (4:7) dostane prostor další pětice hráčů a zcela se změní složení prvního útoku.


Kouč Josef Jandač dal po utkání v Norimberku volno pěti hráčům. Domů se vrátili obránci Jakub Jeřábek s Janem Kolářem a trojice útočníků Michal Řepík, Roman Červenka a Michal Birner, kteří tvořili první útočnou formaci. K týmu se připojí znovu v úterý na srazu v Českých Budějovicích.

Místo nich naskočí do sestavy beci Milan Doudera s Davidem Skleničkou a Tomáš Zohorna, Petr Vrána a Lukáš Radil, kteří složí první útok. Po Jeřábkovi převezme kapitánské "céčko" Zohorna, jeho asistenty budou Roman Horák a Tomáš Kundrátek.

V obraně zůstal pohromadě jen "zámořský" pár David Musil, Jan Košťálek, v útoku pak útoky vedené Horákem a Robinem Hanzlem. Ve třetí formaci si zahraje Radan Lenc, kterého v porovnání s předešlým duelem na pozici třináctého útočníka vystřídá Robert Kousal.

"I v Mannheimu budeme hrát na čtyři pětky a po druhém utkání tady v Německu si vše zhodnotíme. Máme nějaké hráče, kteří se k nám připojí na kempu v Českých Budějovicích a podle toho budeme reagovat. A samozřejmě také podle zdravotního stavu," řekl Jandač.

Utkání Euro Hockey Challenge v Mannheimu začne v 16:45 a český tým v něm má Němcům co vracet. V sobotu jim podlehl po takřka deseti letech. Hrát se bude v SAP Areně s kapacitou 13.600 diváků.

Předpokládaná sestava ČR: Furch - Polášek, Rutta, Šulák, Kundrátek, M. Doudera, D. Sklenička, D. Musil, Košťálek - T. Zohorna, P. Vrána, Radil - Sekáč, Horák, Kašpar - Lenc, P. Holík, Hyka - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík - Kousal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud