23. dubna 2017 • 21:28

Kalous: Ideální zápasy s Němci nebyly, ale dost nám napověděly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože reprezentační tým hokejistů ve dvou přípravných utkáních v Německu herně ani výsledkově nenadchl, trenéři z nich mohou čerpat. Zejména při skladbě kádru pro světový šampionát. Působení jednotlivců, kteří jsou na hraně nominace, však budou teprve podrobněji analyzovat. Proto asistent kouče Jiří Kalous zatím nemohl prozradit, koho se účast na MS týkat nebude.


"Chtěli jsme během tohoto víkendu zkoušet nějaké systémové věci a samozřejmě také hráče směrem k mistrovství světa. Napovědělo nám to ohledně některých z nich, ale ještě budeme mít sezení, vše si u jednotlivců vyhodnocovat a rozhodneme se, jak dál. Proto zatím nemohu říci, kolik případně hráčů z přípravy vyřadíme," řekl Kalous novinářům.

Připustil, že vystoupení v Německu, kde mužstvo nejprve prohrálo vysoko 4:7 a dnes vyválčilo těsné vítězství 4:3 v nájezdech, nelze zdaleka označit za ideální. "Hodně jsme faulovali, navíc spousta těch faulů byla zbytečných a v útočném pásmu. Hodně osobních soubojů jsme prohrávali, takže i z toho pohledu se musíme dívat, jak budeme zvládat ty mezinárodní zápasy na MS. A je to jeden z prvků, který napovídá, koho nominovat a koho ne."

Po zvládnutých domácích zápasech s Nory byla měření sil s Německem varováním, že ne vše je ideální. "Každý zápas něco napoví. Ukáže dobré i špatné věci. Jako tam byly ty špatné, že jsme chybovali, prohráli některé osobní souboje a nedali spoustu šancí, tak tam byly i dobré věci, které je třeba ocenit a navázat na ně dál," zdůraznil Kalous.

"Líbilo se nám, že jsme druhý zápas přes nepříznivý vývoj nevzdali. Také jsme hráli zodpovědněji v obraně a neudělali z toho den otevřených dveří, když to tak nazvu. Byly tam dobré některé systémové věci, jako například založení z obranného pásma pod tlakem. Věci, na něž jsme se chtěli zaměřit, se nám tam ukázaly," pochvaloval si Kalous.

Sobotní utkání skončilo předčasně pro obránce Jakuba Jeřábka, který podle původních plánů následně zamířil domů. Zatím ale není jasné, jak velký problém s rukou má. "Čekáme na výsledky vyšetření magnetickou rezonancí, které měl dnes absolvovat," řekl Kalous.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud