23. dubna 2017 • 22:43

Zohorna si zkusil roli kapitána, třikrát překonal gólmana Endrase

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Výborným výkonem ozdobil útočník Tomáš Zohorna svou reprezentační premiéru s kapitánským písmenem C na dresu, které v Německu převzal po sobotním odjezdu beka Jakuba Jeřábka. K výhře 4:3 po samostatných nájezdech přispěl třemi vítěznými minisouboji s gólmanem domácích hokejistů Dennisem Endrasem.


Devětadvacetiletý Zohorna vstřelil tři góly. Uspěl ve všech situacích, kdy se dostal tváří v tvář před německého brankáře. Dvakrát během hry, potřetí se prosadil během samostatných nájezdů a smazal tak v nich vedení německého výběru.

"Možná to byly pěkné góly, každopádně se počítají. Jsem za to samozřejmě rád, že se mi po dlouhé době podařilo dát gól v nároďáku," řekl Zohorna novinářům. "Byl to vyrovnaný zápas, v němž rozhodovaly přesilovky a pak nájezdy," dodal útočník Chabarovsku.

O tom, že mu přišijí "céčko" na dres, se dozvěděl od trenérů ráno. "A byl jsem docela překvapený. Byl jsem moc poctěn, že jsem dostal na zápas důvěru jako kapitán týmu. Hokej je o něčem jiném než o písmenu na dresu, ale byl jsem za to moc rád. I proto, že naposledy jsem byl kapitánem někdy v dorostu, v juniorce, něco takového," přemítal.

Proslov v kabině žádný neměl. "Tady není potřeba. Každý tady ví, co má dělat. A je to jen o týmu. Asi jsem možná o něco více řval na ledě a na střídačce, ale jsou tam od toho především trenéři," podotkl.

Ocenil vystoupení soupeře, který dokázal vyhrát sobotní duel v Norimberku vysoko 7:4. "Němci mají dobrý tým, dost hráčů v NHL a německá liga je také už dost kvalitní, což nám domácí v obou utkáních dokázali. Byly to velmi těžké zápasy, hodně se bruslilo a dohrávalo," řekl Zohorna.

"Ukázalo nám to, že můžeme s Němci počítat i na MS. Je to soupeř, který dokáže hodně potrápit. Nedělali moc chyby v obranném pásmu, vystřelovali puky ven a pro nás to bylo těžké se vracet zpět a zase znovu zakládat další útoky," podotkl Zohorna.

Světový šampionát se blíží, tým čeká už jen generálka v podobě Českých hokejových her v Českých Budějovicích. Pro Zohornu se však nic nemění. "Beru to tak, že je pro mě každý zápas hodně důležitý. Nemám stoprocentně jisté místo a bojuju o něj, takže je potřeba podívat dobré výkony. Je nás tu hodně, uvidíme příští neděli, kdo zůstane," uzavřel Zohorna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud