23. dubna 2017 • 23:30

Furch: Potřeboval jsem si zlepšit náladu, nájezdy tomu pomohly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
O dost lepší náladu oproti sobotě mohl mít po dnešním utkání s hokejisty Německa brankář Dominik Furch. Zatímco v předchozím duelu se dostal do hry neplánovaně místo kolegy Pavla Francouze po čtvrté inkasované brance a sám lovil další tři puky ze sítě, tentokrát pomohl dobrým výkonem k úspěchu. A přestože znovu třikrát kapituloval, pomohl k vítězství 4:3 po nájezdech.


"Já jsem si potřeboval trošku zvednout náladu. V přípravě teď padá docela dost gólů. A i když mi tam padly tři i dnes, tak nájezdy náladu trošku zlepší. Nevím, čím to je, že dostáváme tolik gólů. Těžko hodnotit," uvedl Furch v rozhovoru s novináři.

Nechybělo přitom mnoho, aby své rozpoložení ještě více rozklížil. Hned v úvodu zápasu udělal při rozehrání kotouče hrubku za brankou, navíc při přesilovce českého výběru.

"Já jsem zbytečně čekal s odehráním puku. Koukal jsem a nebylo moc možností, jak rozehrát. Ale puk jsem měl odehrát určitě trošku dříve, než ke mně ten hráč přijel. Na druhou stranu jsem se aspoň trošku dostal do zápasu, takže všechno špatné je pro něco dobré," pousmál se Furch.

Nijak ale nezastíral, že měl v kritické situaci porci štěstí. Poté co Matthiase Plachtu, jenž později v průběhu utkání dvakrát skóroval, svou rozehrávkou trefil, útočník domácího Mannheimu s polskými kořeny nestihl zakončit jen kvůli poskakujícímu kotouči. "Určitě, právě proto nedal gól. Takže to můžu brát pozitivně," podotkl Furch.

Při vedení svěřenců kouče Josefa Jandače 1:0 po dvou třetinách se zdálo, že mají - ve velkém kontrastu se sobotou - dění na ledě pevně ve svých rukou. "Dvě třetiny to tak bylo, ale pak bohužel na začátku třetí třetiny tam napadaly Němcům tři góly," řekl brankář.

"Je škoda té třetí třetiny a jejího začátku, kdy tam měli Němci tři přesilovky a dali z toho tři góly. Byl to ale lepší zápas než včera a jsme rádi za vítězství. Samozřejmě je co zlepšovat, zejména asi defenzivu a celkově disciplínu, protože počet kolem deseti vyloučení není málo," připomněl sedmadvacetiletý gólman.

Sám už má jistotu účasti na šampionátu ve Francii a Německu, kam vedle Francouze odcestuje ještě Petr Mrázek z Detroitu. "Je fajn, že to je od trenérů dané, ale uvidíme teprve, kdo bude v jaké roli. Jsme tři, těžko říct, jak se to vyvine," konstatoval Furch.

Zatím se o tom s trenéry moc nebavili. "Každý bojuje o svou pozici, záleží na výkonech. Je na trenérech, jestli se budou koukat na poslední zápasy, nebo na sezonu. Myslím, že je to těžké rozhodování. Sám nevím, jak to dopadne," řekl Furch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud