24. dubna 2017 • 10:03

Finský hokejista Vesalainen vyhrál produktivitu MS osmnáctek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Finský útočník Kristian Vesalainen vyhrál kanadské bodování mistrovství světa hokejistů do 18 let v Popradu a Spišské Nové Vsi. Sedmnáctiletý hráč švédské Frölundy, který dohrál sezonu ve finské Hämeenlinně, si připsal v sedmi zápasech 13 bodů a se šesti brankami se stal i nejlepším střelcem.


Druhý skončil další Fin Miro Heiskanen, jenž zaznamenal 12 bodů za dvě trefy a 10 přihrávek. Stal se tak nejproduktivnějším obráncem i nejlepším nahrávačem. Třetí byl Rus Ivan Čechovič s devíti body (5+4).

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měli s osmi kladnými body Heiskanen a Američan Nate Knoepke a Sean Dhooghe. 'Zlým mužem' turnaje byl lotyšský útočník Rudolfs Builis s 41 trestnými minutami. Mezi brankáři měl nejvyšší úspěšnost zákroků 92,59 procenta Rus Maxim Žukov a nejnižší průměr 1,96 si udržel Američan Dylan St. Cyr.

Celkem 31 zápasů navštívilo 73.690 diváků, což je v průměru 2377 na zápas. Byla to čtvrtá nejvyšší návštěvnost v historii MS osmnáctek. Loni v americkém Grand Forks chodilo v průměru 2306 fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud