24. dubna 2017 • 11:18

K. Vary začnou jednat o snížení dotací pro sestupující HC Energii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Město Karlovy Vary bude jednat o úpravách dotace, kterou poskytuje hokejovému klubu HC Energie. Ta sestoupila z extraligy a podle primátora Petra Kulhánka (KOA) by se měly změnit i podmínky podpory. Nepředpokládá ale že už pro letošní rok, řekl dnes ČTK.


Hokejový klub dostával od města ročně 23,5 milionu korun. V tom je ale část peněz na mládežnický sport, část peněz jde přes podporu KV Areny. "Zastupitelstvo se zavázalo, že do konce volebního období bude klub podporovat touto částkou. Byla tam ale podmínka, že klub bude v extralize. Tato podmínka nyní splněna není," řekl ČTK.

Podle primátora by tak nyní měly o úpravách podpory začít jednat zastupitelské kluby a také bude město jednat s vedení hokejového klubu. Do kdy by mělo padnout rozhodnutí o snížení dotace, zatím není jasné. Podle Kulhánka to ale bude nejpozději do doby sestavování rozpočtu města na příští rok. "Předpokládám, že podpora mládežnického hokeje zůstane i nadále," dodal Kulhánek.

HC Energie dostávala v minulých letech dotace i z Karlovarského kraje ve výši pět milionů korun, většina peněz ale byla také určena na mládežnický sport. Je možné, že po sestupu do nižší soutěže upraví svou podporu i kraj.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud