24. dubna 2017 • 17:08

Finové mají v nominaci na EHT šest hráčů z NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Finska mají v nominaci na Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích šest posil z NHL. Obránce Julius Honka z Dallasu už nastoupil v uplynulém týdnu v zápasech na Slovensku a další pětice se představí až na jihu Čech. Kouč Lauri Marjamäki má nově k dispozici útočníky Sebastiana Aha z Caroliny, Valtteriho Filppulu z Philadelphie, Markuse Hännikäinena z Columbusu, Jesseho Puljujärviho z Edmontonu a Mikka Rantanena z Colorada.


Čtyřiadvacetiletý Hännikäinen, který strávil většinu sezony na farmě v Clevelandu v nižší AHL, bude v reprezentaci debutovat. Nominaci rozšířili také útočníci Oskar Osala z Magnitogorsku z KHL a Roope Hintz s Juhamattim Aaltonenem z IFK Helsinky.

V kádru je pět mistrů světa z Bratislavy z roku 2011. Jsou to obránci Topi Jaakola, který v sezoně 2013/14 hrál KHL i v dresu Lva Praha, s Anttim Pihlströmem z Jokeritu Helsinky, další zadák Lasse Kukkonen s útočníkem Mikou Pyöräläm z Kärpätu Oulu a Juhamatti Aaltonen z IFK Helsinky. Filppula v roce 2008 získal Stanleyův pohár s Detroitem.

Finové vstoupí do turnaje ve čtvrtek od 18:30 proti české reprezentaci, o dva dny později se utkají s Ruskem a v neděli je čeká severské derby se Švédskem. Finové jsou před závěrečným turnajem série Euro Hockey Tour v tabulce poslední s devíti body o skóre za Švédskem a s tříbodovou ztrátou za druhými Čechy.

Nominace hokejistů Finska na Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích (27.-30. dubna):

Brankáři: Joni Ortio (Skelleftea/Švéd.), Juha Metsola (Chabarovsk/KHL), Harri Säteri (Podolsk/KHL),

obránci: Topi Jaakola, Ville Lajunen (oba Jokerit Helsinky/KHL), Lasse Kukkonen (Kärpät Oulu), Veli-Matti Vittasmäki (Ilves Tampere), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva/KHL), Julius Honka (Dallas/NHL), Joonas Järvinen (Kunlun/KHL), Tommi Kivistö (Jekatěrinburg/KHL), Atte Ohtamaa (Kazaň/KHL),

útočníci: Juhamatti Aaltonen, Roope Hintz (oba IFK Helsinky), Sakari Manninen (Hämmennlinna), Mika Pyörälä (Kärpät Oulu), Antti Pihlström (Jokerit Helsinky/KHL), Miro Aaltonen (Podolsk/KHL), Sebastian Aho (Carolina/NHL), Valtteri Filppula (Philadelphia/NHL), Markus Hännikäinen (Columbus/NHL), Joonas Kemppainen (Novosibirsk/KHL), Oskar Osala (Magnitogorsk/KHL), Olli Palola (Växjö/Švéd.), Jesse Puljujärvi (Edmonton/NHL), Mikko Rantanen (Colorado/NHL), Tomi Sallinen (Kunlun/KHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud