24. dubna 2017 • 22:50

Zemanova Pescara prohrála s AS Řím 1:4 a sestupuje z italské ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český trenér Zdeněk Zeman nedokázal udržet fotbalisty Pescary v italské lize. Jeho svěřenci v dnešní dohrávce 33. kola doma podlehli AS Řím 1:4 a na záchrannou sedmnáctou příčku už nedosáhnou.


Zeman, který v květnu oslaví sedmdesátiny, se vrátil na lavičku Pescary v únoru a hned po jeho nástupu si mužstvo připsalo druhou výhru v sezoně, když deklasovalo FC Janov 5:0. Z následných osmi zápasů ale poslední celek tabulky vytěžil jen dva body.

Římský klub vyhrál venku popáté za sebou. Po několika nevyužitých šancích o tom rozhodl vydařeným závěrem prvního poločasu, kdy se nejprve zblízka trefil Strootman a v nastavení vstřelil druhou branku hostů Nainggolan.

Po návratu z kabin přidal ještě dva góly Salah, až pak domácí snížili. Nejlepší střelec Serie A Džeko, autor 25 branek v sezoně, se proti obraně Pescary neprosadil a v 70. minutě střídal.

Po nedělním zaváhání Neapole má AS Řím na druhém místě tabulky čtyřbodový náskok a mnohem lepší vyhlídky na přímý postup do Ligy mistrů. Na vedoucí Juventus ztrácí osm bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud