25. dubna 2017 • 10:37

Češi na MS smíšených párů v curlingu zatím jen vyhrávají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká dvojice Zuzana Hájková, Tomáš Paul zatím prochází mistrovstvím světa smíšených dvojic v curlingu vítězně. V kanadském Lethbridge porazili i domácí pár, který zdolali v pondělním televizním duelu 7:5.


Český pár, který na šampionátu zároveň bojuje o možnost kvalifikovat se na olympijské hry do Pchjongčchangu, na úvod porazil Turecko 8:5. S německou dvojicí si poradil 7:5 a cenná byla také výhra nad Anglií 6:4. "Každý je zde porazitelný. Na druhou stranu si ale uvědomujeme, že i my můžeme prohrát s každým," uvedla Hájková po výhře nad Anglií na webu svazu.

Kanaďany Joanne Courtneyovou s Reidem Carruthersem, mistry světa ze čtyřkového curlingu, porazili Hájková s Paulem v dramatické koncovce. "Až Zuzanin fantastický take out posledním kamenem rozhodl o naší výhře," řekl kouč českého týmu Brad Askew. "Byl to doposud náš nejlepší výkon. Díky skvělému umísťování kamenů jsme neustále na Kanadu tlačili a nutili je hrát těžké kameny," dodal.

Češi vedou skupinu D a s předstihem mají jistý postup do play off. Spolu s nimi jsou v čele s čtyřmi výhrami Američani, s kterými se utkají dnes, v základní části je pak ještě čekají zápasy s Kazachstánem a Francií.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud