25. dubna 2017 • 17:43

Golfistka Spilková má jistý třetí major, bude na PGA Championship

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Klára Spilková má jistotu, že se letos zúčastní minimálně tří z pěti turnajů kategorie major. Na dnešním setkání s novináři obdržela pozvánku na PGA Championship, který se bude hrát na přelomu června a července v Chicagu. Nedávným triumfem na turnaji Ladies European Tour (LET) v marockém Rabatu si Spilková zajistila účast na obou letošních evropských turnajích kategorie major, srpnovém Women's British Open a zářijovém Evian Championship.


Tyto velké akce a domácí turnaj Tipsport Golf Masters v Čeladné považuje dvaadvacetiletá golfistka za vrcholy sezony. "Skvělé je, že vím, že doopravdy hraju dobře a že na všech těch turnajích bych mohla hrát dobře a uspět," pochvalovala si.

K triumfu v Rabatu jí pomohl naprostý klid, na hřišti neprojevovala ani nadšení, ani zklamání. "To bylo to nejdůležitější. Byla jsem v zóně. Poslední den jsem cítila, že to tam je, a nemusela jsem projevovat žádné emoce. To je ten stav, který nikdo nedokáže popsat a který je asi ve hvězdách," vyprávěla.

Po titulu jí přišla spousta gratulací. Na turnaji v Barceloně, kam z Maroka odcestovala a kde obsadila 34. místo, to ocenily i další hráčky evropského golfového okruhu. Pro Spilkovou nebylo snadné se znovu zkoncentrovat. "Od úterý, kdy jsem přiletěla do Barcelony, jsem cítila, že je toho na mě hrozně moc. Vypnula jsem si mobil, protože jsem cítila, že hraju dobře, a chtěla jsem uhrát dobrý výsledek," svěřila se.

Na oslavu s blízkými a kompletním týmem si musela počkat až do Prahy. Věří, že její triumf pomůže zpopularizovat golf v Česku. "Doufám, že to přinese nové hráče, bude to motivovat mladé k čím dál tím lepším výkonům. Jednou bych jim chtěla předávat, co jsem zažila," svěřila se. Tuzemští golfisté by se podle ní měli více věnovat mentální stránce, neřešit jen techniku.

Okruh LET má nyní pauzu. Přesný turnajový program bude Spilková plánovat tento týden. "Ke konci sezony toho bude hodně, tak si myslím, že budu schraňovat síly, polehku trénovat, cvičit, pracovat na mentální stránce," dodala golfistka, která má nyní členství na LET jisté do konce roku 2019.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud