26. dubna 2017 • 08:43

Na veslařském ME v Račicích by mělo startovat 23 Čechů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třiadvacet českých reprezentantů by se mělo představit na květnovém mistrovství Evropy ve veslování v Račicích. V domácím prostředí plánují Češi obsadit sedm mužských a tři ženské disciplíny. Hlavní hvězdou týmu bude skifař Ondřej Synek, bronzový medailista z loňských olympijských her v Riu de Janeiro.


Až na Synka by všichni reprezentanti měli nastoupit i v úvodním závodě Světového poháru, který se uskuteční příští týden v Bělehradu. "Ten by měl sloužit jako ostrý test formy. Poté se budou posádky dále sjíždět," uvedl pro oficiální web šampionátu Michal Vabroušek, který je asistentem nového šéftrenéra veslařského svazu Simona Coxe.

Evropský šampionát se v Račicích uskuteční od 26. do 28. května.

Nominace:

Muži: Ondřej Synek (skif); Jan Cincibuch (skif lehkých vah); Jakub Podrazil, Lukáš Helešic (dvojka bez kormidelníka); Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil (dvojskif lehkých vah); Kornel Altman, Jakub Paroulek, Jan Potůček, Jakub Makovička (čtyřka bez kormidelníka); Vojtěch Řimák, Tomáš Emr, Martin Basl, Matyáš Klang (párová čtyřka); Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jan Hájek (čtyřka bez korm. lehkých vah).

Ženy: Lucie Žabová (skif); Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif); Zuzana Nečasová, Kristýna Neuhortová (dvojskif lehkých vah).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud