26. dubna 2017 • 10:55

Hokej BOOM ve Francii? Zájem o MS je mizivý, netáhnou ani Češi s Kanadou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francie je sice spolupořadatelem letošního světového šampionátu v hokeji, ale většinu jejích obyvatel tento sport nijak nevzrušuje. Tomu také odpovídá mizivý zájem o vstupenky na pařížskou část turnaje, který začne 5. května. Zatímco v Kolíně nad Rýnem už jsou mnohá utkání vyprodaná, v pařížské hale s kapacitou 14.500 míst je stále ještě vstupenek dost. A to například i na zápas českého týmu s Kanadou, na který by se jinde po lístkách jen zaprášilo.



Ve Francii se bude o titul hokejových mistrů světa hrát poprvé od roku 1968, kdy se uděloval zároveň s olympijskými medailemi v Grenoblu. V Paříži se hrálo naposledy před 66 lety, ale obyvatelům metropole nad Seinou dlouhé čekání zjevně nijak nevadilo. Vstupenky se prodávají ve formě balíčků už od loňska, na jednotlivé zápasy pak od poloviny února, ale žádné fronty se na ně nestojí.

Téměř vyprodaný je pouze zápas domácího týmu s Kanadou, který je na programu 11. května. Ostatní utkání domácí reprezentace, která obvykle hrává jen o udržení v elitní skupině, takový zájem nebudí. Na úvodní duel českých hokejistů s Kanadou jsou prodána jen lepší místa na hlavních tribunách, k dispozici jsou lístky v rohových ochozech i v horních partiích za brankami.

Zřejmě před poloprázdným hledištěm se odehraje například zápas ČR se Slovinskem 12. května, totéž se týká zápasu domácího týmu s Běloruskem. Lístky na utkání Francie s Českem, které je na programu 14. května, se prodávají relativně slušně, k dispozici jsou ale stále desítky volných míst. Poměrně hodně volných vstupenek je také například na zápas Kanada - Finsko, který by byl v některé ze zemí hokeji zaslíbených rovněž dávno vyprodán.

O tom, jak odlišný vztah k hokeji mají obyvatelé letošních pořadatelských zemí, svědčí fakt, že v Kolíně nad Rýnem už na některé zápasy úvodní části turnaje nejsou žádná volná místa. Tamní hala má přitom vyšší kapacitu 18.500 diváků.

V Německu už nelze pořídit žádný z balíčků na všechny zápasy některého z týmů (tzv. týmový balíček), v Paříži jsou oproti tomu vyprodány tyto balíčky pouze na zápasy francouzské, kanadské a finské reprezentace. V Kolíně jsou také už zcela vyprodány lístky na úvodní duel Švédsko - Rusko; až na luxusní vstupenky do skyboxů už nejsou volná místa ani na na utkání domácích hokejistů s Američany, Švédy a Rusy.

Radko Gudas: Táta má samý bronz, chci lepší medaili z MS než on
Video se připravuje ...

Voráček: Přijít o céčko kvůli Plekancovi nevadí. Je načase udělat medaili
Video se připravuje ...

Pařížská AccorHotels Arena pro 14 500 příznivců přivítá vedle 28 duelů ve skupině dvě čtvrtfinále.
Pařížská AccorHotels Arena pro 14 500 příznivců přivítá vedle 28 duelů ve skupině dvě čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud