26. dubna 2017 • 13:25

Na plaveckou VC Ostravy přijede maďarská olympionička Jakabosová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyřnásobná účastnice olympijských her Zsuzsanna Jakabosová z Maďarska bude hlavní atrakcí víkendové Velké ceny Ostravy v plavání. Z domácích reprezentantů bude upřena největší pozornost na Barboru Závadovou a Petru Chocovou.


Favoritkou na celkové vítězství je osmadvacetiletá Jakabosová, která už čtyřikrát startovala na olympijských hrách. Pod pěti kruhy debutovala v 15 letech, je i trojnásobnou mistryní Evropy. "Dokáže všechny disciplíny, ale tady vynechá polohovky, protože náš závod je týden po mistrovství Maďarska a zřejmě zvolila jen doplňkové disciplíny," řekl ředitel závodu Vítězslav Hartmann.

Ten eviduje 259 přihlášených závodníků z Maďarska, Polska, Řecka a Česka. "Pokud jde o Řeky a Maďary, tak jsou to převážně účastníci olympijských her v Riu de Janeiro," upozornil Hartmann. "Věříme, že padne i nějaký nový rekord. Ty jsou ale vysoké, kdo je překoná, musí už mít evropskou kvalitu."

Z českých reprezentantů nastoupí obhájkyně prvenství Chocová, Závadová, Petr Bartůněk a Marek Osina. Program začne po oba víkendové dny rozplavbami v 9:00, finálový blok je v sobotu na pořadu od 16:30 a v neděli v 15:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud