26. dubna 2017 • 13:31

Pardubice chtějí postavit nové jezdecké kolbiště

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pardubice chtějí získat dotace na nové parkurové kolbiště na dostihovém závodišti. Stát bude kolem deseti milionů korun. Stávající sportoviště je ve špatném stavu, nové by se mohlo stavět v příštím roce. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Jan Řehounek (ANO).


Na současném kolbišti se spodní vrstva dostává do vrchního pískového povrchu. Hrozí tak, že si koně poraní kopyta. Majitelé stájí a trenéři proto nechtějí své lepší koně podle Řehounka na kolbiště pouštět.

"Rekonstrukce možná není. Nové kolbiště bude větší a nejmodernější v celé České republice," řekl Řehounek, který je členem představenstva spolku.

Kolbiště se mohlo stavět už loni, ale nebyl hotový projekt. Nejdřív ho měl nechat vypracovat dostihový spolek, později se s městem domluvil, že jej nechá vyhotovit radnice. Na letošek v městském rozpočtu kolbiště není.

Řehounek očekává, že nové kolbiště bude stát deset až 11 milionů korun, proto se město poohlíží po dotacích, část je ochotné zaplatit ze svého rozpočtu. Ročně běžně dává město, které je majitelem závodiště, dostihovému spolku na investice tři až pět milionů korun.

Pro letošní sezonu je například již zasklená tribuna D. Spolek připravuje digitalizaci pro sportovní audiovizuální přenosy. Do říjnové Velké pardubické chce také město zpevnit plochu pro parkování. Auta zatím stojí na trávě, a když prší, lidé si hned zamáčí a zašpiní boty.

"Je to plocha právě vedle kolbiště. Její stav je neutěšený. Nebude to žádný velký složitý projekt, jen zpevnění plochy, doufám, že to stihneme do letošního ročníku Velké pardubické. Projektujeme," řekl Řehounek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud