26. dubna 2017 • 15:21

Holík se těší na spolupráci s Voráčkem, úkolem je nic nekazit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Petr Holík bojuje o premiérový start na mistrovství světa a ve čtvrtečním zápase proti Finsku v Českých Budějovicích bude mít ideální příležitost zviditelnit se. Trenéři jej totiž zařadili do centru elitní formace s Jakubem Voráčkem a Romanem Červenkou. Holík tak zaujal pozici, která je připravená pro Tomáše Plekance. Hvězdná posila z NHL se však k týmu připojí až v dějišti šampionátu v Paříži.


"Nejsem zvyklý hrát s takovými hráči," řekl Holík s úsměvem po dnešním tréninku na jihu Čech. "Tohle mě může posunout zase někam dál. Roman Červenka i Kuba Voráček jsou výborní hráči, takže můj úkol bude, abych jim to moc nekazil a co nejvíc jim pomohl," doplnil pětadvacetiletý útočník.

Skutečnost, že zatím nahrazuje Plekance, neřeší. "Takhle nepřemýšlím, jestli někomu držím místo nebo ne. Ani to nejde. Teď tam jsem já, vypadá to, že budeme hrát proti Finsku spolu. Koukám se jen na další trénink, na další zápas, dále ne," podotkl Holík.

Spolupráci s Červenkou a zejména s Voráčkem si zatím pochvaluje, i když spolu absolvovali jen dva tréninky. "Uvidí se, jak to bude vypadat v zápase. Ale už během toho si rychle všimnete, jak výjimečný je to hráč. Jeden z nejlepších v NHL. Je hrozně rychlý, což mi docela vyhovuje," uvedl Holík. "Jsem zvědavý, jak nám to půjde v zápase. Snad to bude dobré," doplnil.

Odchovanec Zlína je v přípravě reprezentace od samého začátku v březnu. Zda se dostane na MS, nad tím nyní nepřemýšlí, soustředí se jen na nadcházející turnaj. "Je to výzva pro každého. Asi to blízko je, už jsem tady šestý týden. Ale od prvního týdne jsem se nekoukal na to, jestli pojedu na mistrovství nebo ne. Soustředím se na turnaj, uvidím, kolik toho odehraji, a pak se uvidí," řekl Holík. Dobře si ale uvědomuje, že v současném kádru je přes 30 hráčů.

Holík zároveň vedle boje o konečnou nominaci řešil i další angažmá. Nyní už je jasné, že bude hrát v ruském Čerepovci Kontinentální ligu. "Věřím, že hokej hrát umím. KHL vnímám jako nejkvalitnější evropskou soutěž, ve které navíc mají čeští hráči skvělé jméno. Hraje se tam náročný hokej, nicméně techničtí hráči dostávají prostor. I proto doufám, že budu týmu platný," řekl Holík.

Drobný centr byl v základní části druhým nejproduktivnějším hráčem klubu. Věří však, že jej Zlín dokáže nahradit. "Tuhle sezonu jsme taky zvládli, sice se hrálo play out, ale extraligu jsme udrželi. Předtím nám také odcházeli výborní hráči, tak myslím, že to půjde, i když zase někdo půjde pryč," dodal Holík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud