26. dubna 2017 • 19:22

Mrůzek má jistý start na Albatrossu, Lieser na Challenge Tour

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfisté Filip Mrůzek a Ondřej Lieser profitovali z kvalifikace na turnaje evropských okruhů v Česku. Mrůzek si v Praze na Zbraslavi zajistil start na Czech Masters v rámci série European Tour a Lieser na oba domácí turnaje nižší Challenge Tour, k tomu navíc vyhrál v součtu tří kol i Czech One Trophy.


Na hřišti Prague City Golf se každý den hrálo o účastnické karty na jiný turnaj. Lieser uspěl v prvním a druhém dnu, kdy se vešel podle výsledku za kolo mezi tři nejlepší, kteří karty obdrželi. Zajistil si tak start na květnové akci D+D Real Czech Challenge na Kunětické Hoře a na červencovém Prague Golf Challenge právě na Zbraslavi.

Přesto nebyl spokojený. "Přijel jsem si pro tři karty a ty prostě nemám," řekl Lieser.

Třetí den se hrálo o kartu na European Tour na Albatrossu a jeho 74 ran na dvě účastnická místa nestačilo. "Karty visely nejvýš, bylo potřeba zahrát 66 a nemám ponětí, zda bych na ně dosáhl, i kdyby mi hra vycházela," uvažoval Lieser v tiskové zprávě.

Uspěl naopak Mrůzek. V dešti a chladu zahrál osm birdie, dvě bogey a díky 66 ranám bude mít šanci na Czech Masters na přelomu srpna a září projít potřetí za sebou cutem. "Je hezké si potvrdit, že na Czech Masters patřím, že si kartu dokážu vybojovat sám. Když budu i nadále hrát takhle, tak cítím, že to bude dobrá sezona," citoval Mrůzka web golfextra.cz. S českým hráčem si start zajistil Brinson Paolini z USA.

S Lieserem vybojoval karty na oba turnaje Challenge Tour Brit Liam Robinson, po jedné získali Juan Carlos Osorio a Myles Frost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud