26. dubna 2017 • 21:37

Barcelona rozstřílela Pamplonu, Real jasně zvítězil v La Coruni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony ve 34. kole španělské ligy doma deklasovali poslední Pamplonu 7:1 a vedou tabulku o skóre před Realem Madrid. Ten si odvezl vysoké vítězství 6:2 z La Coruni a má k dobru ještě odložený zápas s Celtou Vigo. Pamplona se stala prvním sestupujícím z nejvyšší soutěže, jistotu jí dala výhra Leganés nad Las Palmas (3:0).


Úřadující barcelonští šampioni, kteří v nedělním El Clásicu porazili úhlavního madridského rivala 3:2, nastoupili bez několika hráčů obvyklé základní sestavy. Odpor outsidera zlomil ve 12. minutě Lionel Messi a ve 30. minutě přidal druhý gól André Gomes.

Pamplona krátce po pauze snížila díky přímému kopu Roberta Torrese. Katalánci ale větší drama nedovolili, soupeře sevřeli a mezi 57. a 67. minutou mu nasázeli čtyři góly.

Druhé trefy zaznamenali Gomes a Messi, přesně mířil Paco Alcácer a mezi střelce se zapsal dokonce i Javier Mascherano. Argentinský stoper proměnil penaltu a ve 319. soutěžním utkání za Barcelonu se dočkal premiérové branky. V 86. minutě uzavřel skóre Alcácer.

V sestavě Realu chyběli útočníci Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale, ale v prvním poločase je zastoupili skórující Álvaro Morata, James Rodríguez a Lucas Vázquez. Za domácí snižoval Florin Andone.

Podobný průběh měla i druhá půle. Vítězství "Bílého baletu" zvýraznili druhým gólem Rodríguez, Isco a střídající Casemiro, druhý zásah Deportiva zaznamenal Joselu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud