27. dubna 2017 • 13:26

Slavný Louganis bude řídit sérii v extrémních skocích do vody

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyřnásobný olympijský vítěz Greg Louganis se stal novým sportovním ředitelem Světové série v extrémních skocích do vody. Sedmapadesátiletý Američan se stal nástupcem Rakušana Nikoly Stajkoviče, který v únoru náhle zemřel. Louganis bude pokračovat v jeho úsilí co nejvíce zpopularizovat adrenalinovou podívanou, jež má ambice stát se olympijskou disciplínou. Už v červenci se rozhodne, zda "cliff diving" bude součástí programu her v Tokiu 2020.


"Je to pro mě čest, že budu mít šanci pokračovat v práci výjimečného kamaráda," uvedl v prohlášení pětinásobný mistr světa a olympijský vítěz ve skocích z třímetrového prkna i věže z let 1984 a 1988.

Stajkovič byl v únoru nalezen v Salcburku mrtvý na dně bazénu po tréninku, který vedl se svojí ženou. Podle policie bylo příčinou smrti srdeční selhání.

Nový ročník atraktivního seriálu skoků z platformy ve výšce až 27 metrů (21 metrů pro ženy) začne 24. června v irském Inis Mór a bude mít šest dílů. Pravidelným účastníkem World Serie je i Čech Michal Navrátil, který vloni dva závody vyhrál a bude obhajovat celkové čtvrté místo. Nejlépe skončil v roce 2011 třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud