27. dubna 2017 • 23:02

Manchesterské derby skončilo bez branek a Liverpool zůstal třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Manchesteru City v derby s Manchesterem United uhráli doma jen bezbrankovou remízu. Oba celky tak promarnily šanci na třetí místo v tabulce anglické ligy. Největší radost z výsledku má Liverpool, který na třetím místě drží náskok jednoho bodu před čtvrtým City a dvou před pátým United.


Klíčovou postavou duelu byl domácí útočník Sergio Agüero, který byl hodně aktivní, ale žádnou ze svých sedmi střeleckých šancí neproměnil. Už v deváté minutě trefil tyč, ve 32. minutě ho skvěle vychytal brankář David De Gea.

V útoku se ale nedařilo ani United, kteří při absenci svých dvou největších hvězd Zlatana Ibrahimovice a Paula Pogby za celý zápas vyslali jedinou přímou střelu na branku.

V 84. minutě pro hosty zdramatizoval zápas Marouane Fellaini, který nejprve dostal žlutou kartu a za 19 vteřin rovnou červenou poté, co hlavou udeřil do obličeje Agüera. Citizens mohli přesilovou hru využít, ovšem gól střídajícího Gabriela Jesuse nebyl uznán kvůli ofsajdu a Agüero v pádu pálil mimo.

United tak jako teprve druhý tým v sezoně nedovolili City doma skórovat a ubránili svou neporazitelnost, kterou natáhli už na 24 ligových zápasů v řadě. Tím vyrovnali své maximum ze sezony 2010/11.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud