28. dubna 2017 • 22:11

Plíšková ve Stuttgartu padla po maratonu, Šarapovová je už v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková skončila na antukovém turnaji ve Stuttgartu po více než tříhodinovém maratonu s Laurou Siegemundovou ve čtvrtfinále. Světová trojka proti domácí tenistce neproměnila v prvním setu dva setboly a prohrála 6:7, 7:5 a 3:6. Ve hře o titul se Siegemundovou zůstala i Ruska Maria Šarapovová, pro niž je Stuttgart prvním turnajem po trestu za doping.



Siegemundová loni na Porsche Grand Prix prošla senzačně až do finále a na tamní antuce dnes vybojovala další velký úspěch. V první sadě odvrátila za stavu 2:5 Plíškové dva setboly a favoritku trápila především stopbaly. Devětadvacetiletá Němka a 49. hráčka žebříčku, která loni na US Open vybojovala titul ve smíšené čtyřhře, slavila postup po třech hodinách a deseti minutách.

Stejně jako Siegemundová startuje ve Stuttgartu na divokou kartu ostře sledovaná bývalá světová jednička Šarapovová a ani ve třetím utkání neztratila set. Estonku Anett Kontaveitovou porazila 6:3, 6:4 a živí šanci, že návrat korunuje ziskem titulu.

Turnaj ve Stuttgartu Šarapovová v minulosti už třikrát vyhrála, ale tentokrát startuje bez zápasové praxe. Rok a čtvrt pykala za nález zakázaného meldonia a teprve před třemi dny jí vypršel trest. Díky divoké kartě německých organizátorů mohla nastoupit přímo v hlavní soutěži a v ní zatím předvádí výborné výkony.

V sedmém gamu Ruska poprvé prolomila Kontaveitové servis a následně přidala druhý brejk. V celém zápase ze šesti brejkbolů proměnila pět. Dala i čtyři esa a ve Stuttgartu už jich nastřílela 24.

"V prvních šesti gamech jsme obě zjišťovaly, jak na hru té druhé vyzrát. Potom jsem chytla rytmus a hrála opravdu dobře," řekla vítězka pěti grandslamů. V semifinále ji čeká Francouzka Kristina Mladenovicová.

Pokud třicetiletá Šarapovová projde ve Stuttgartu do finále, zároveň si zajistí start v kvalifikaci Roland Garros.

 

.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 776.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Siegemundová (Něm.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, Šarapovová (Rus.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud