28. dubna 2017 • 23:35

Oba góly šly za Bóžou, chválil Šural spoluhráče Vatajelua

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
I když dal dvě branky, které přinesly fotbalistům Sparty výhru 2:1 v Příbrami, nezářil Josef Šural nadšením. Zklamal ho vlastní výkon. Góly by podle něj dal kdokoliv, protože šlo především o velmi dobré přihrávky spoluhráče Bogdana Vatajelua. Rumunský záložník byl podle něj mužem zápasu.


"Dal jsem dva góly, ale oba jdou za Bóžou (Vatajeluem). Udělal to fantasticky. Pro mě je to nejlepší hráč zápasu. Mně osobně to vůbec nešlo, akorát jsem dal ty dva góly," řekl novinářům sebekriticky Šural. "Za góly jsem rád, ale s výkonem spokojený nejsem," dodal.

Příliš ho nepřekvapilo, jak rychle se Vatajelu stal oporou Sparty, přestože od zimního příchodu dlouho nastupoval jen za juniorku. Ale proti Plzni a především proti Příbrami patřil k nejlepším hráčům týmu. "On vypadal dobře už na trénincích, zlepšoval se trénink od tréninku. Teď dostal šanci a chytl to za správný konec," prohlásil Šural.

Právě rumunský záložník v nastavení vniknul do vápna a před prázdnou branku přihrál Šuralovi, který tak na poslední chvíli vystřelil výhru 2:1. "Oddychli jsme si hodně, protože jsme dnes nehráli vůbec dobře," připustil Šural, jenž v posledních zápasech převzal střeleckou štafetu po Davidu Lafatovi. "Kdyby byl Lafi na hrotu, tak ty góly dá taky. Lafi teď dělá tu černou práci pod hrotem a já to sbírám nahoře," odmítal Šural zásluhy.

Radost z výhry měl i proto, že tak tým podržel spoluhráče Lukáše Váchu, který v nastavení první půle velkou chybou pomohl Příbrami ke srovnání na 1:1. "Do inkasovaného gólu jsme hráli vzadu dobře, ale pak nás to rozhodilo. Taková hrubice. Vašon se nám za to samozřejmě omluvil. Byl z toho hotový. Ale o poločase jsme si řekli, že mu pomůžeme. Jsme rádi, že jsme to i kvůli němu zvládli," dodal sparťanský útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud