29. dubna 2017 • 10:05

Evans vyhrál první etapu Argentinské rallye skoro o minutu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Britský jezdec Elfyn Evans vyhrál úvodní etapu Argentinské rallye bezmála o minutu. Osmadvacetiletý pilot Fordu Fiesta, který ještě v závodu mistrovství světa nikdy nezvítězil, vede po devíti rychlostních zkouškách o 55,7 sekundy před týmovým kolegou Madsem Östbergem z Norska. Evans byl nejrychlejší v šesti testech a v závěrečné páteční erzetě zvýšil náskok i přesto, že dojel až čtvrtý.


I argentinská soutěž tak potvrzuje, že po změně technických předpisů a odchodu továrního týmu Volkswagen ze seriálu bude šampionát vyrovnanější. Dosavadní čtyři rallye měly vždy jiného vítěze, vedle obhájce titulu Sébastiena Ogiera triumfovali Jari-Matti Latvala, Thierry Neuville a Kris Meeke.

Belgičana Neuvillea s vozem Hyundai zpomalil v Argentině defekt a je třetí, lídrovi mistrovství světa Ogierovi patří s dalším fordem po úvodní etapě čtvrté místo. "V sobotu budeme mít lepší výchozí pozici, nebudeme muset čistit trať," řekl Ogier.

Čtyřnásobný šampion Ogier ještě v Argentině nikdy nevyhrál, od vedoucího Velšana Evanse ho dělí minuta a sedm vteřin. "Otázkou je, zda dokážeme udržet tempo. Byl to krásný den, ale ještě to bude dlouhé," prohlásil Evans.

Dnes je na programu dalších šest rychlostních zkoušek, v neděli se pojedou tři.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud