29. dubna 2017 • 15:26

Florbalisté prohráli na EFT i se Švýcary a skončili poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští florbalisté prohráli v závěrečném utkání na turnaji Euro Floorball Tour v Turku se Švýcarskem 3:6 a skončili bez bodu poslední. Duel ztratil tým nového finského trenéra Petriho Kettunena, koučovaný na lavičce asistenty Radkem Sikorou a Milanem Fridrichem, v úvodním dějství, které prohrál 0:3.


Švýcaři se ujali vedení v páté minutě, kdy brankáře Bauera překonal Siegenthaler. Vzápětí nevyužil český tým přesilovku, vyloučený Graf se dostal po návratu na hřiště do úniku a zvýšil na 2:0. V 18. minutě zakončil do odkryté branky Laely a zařídil tříbrankový náskok bronzového týmu z prosincového MS v Rize.

"Dneska rozhodla už ta první třetina. Říkali jsme si, že od začátku musíme makat, ale zase jsme prohrávali 0:3. Zbylé dvě třetiny jsme zahráli dobře, sbírali jsme míčky, měli jsme mnoho brejků a možná ještě více šancí než oni. Když jsme se dostali trošku do kontaktu, tak nás zase zlomili tím gólem na 2:5," řekl český útočník Martin Tokoš webu Českého florbalu.

V 25. minutě se dočkal gólové radosti i český tým, když po spolupráci s Jendrišákem překonal Edera Marek Beneš. Za deset minut mohl upravit na rozdíl jednoho gólu Dóža, ale penaltu neproměnil. V 38. minutě Češi zaváhali při standardní situaci a Maurer zvýšil na 4:1.

Za 68 vteřin se sice trefil Dóža, ale ve 44. minutě opět pojistil náskok Švýcarů z trestného střílení Riedi. Za pět a půl minuty Riedi další penaltu nedal, když nepřekonal Michala Rebra, který se na ni postavil do branky. Následně se ale Riedi prosadil v přesilovce. V 58. minutě už jen zmírnil prohru Tokoš.

"Je to asi tak jako vždycky. Náš problém je proměňování šancí. Celkově jsme v tomto turnaji zaspali první třetiny zápasů, pokaždé jsme prohrávali o dost gólů. To je pak těžké," prohlásil Tokoš.

"My si šance dokážeme vypracovat, ale prostě je nedáme. Soupeři naopak zužitkují téměř vše, co mají. Vystřelí od půlky a jim to tam padne. My to třeba ani nezkusíme. Máme před sebou teď rok a půl do mistrovství světa a věřím, že se v tomhle posuneme," řekl Tokoš směrem k šampionátu v roce 2018 v Praze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud