29. dubna 2017 • 22:58

Barcelona i Real v boji o španělský titul opět vyhrály

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony zvládli v 35. kole španělské ligy městské derby a po vítězství 3:0 nad Espaňolem dál vedou tabulku o skóre před Realem Madrid. "Bílý balet" porazil Valencii 2:1 a má nadále zápas k dobru. Třetí Atlético vyhrálo zásluhou drtivého úvodu v Las Palmas 5:0, tři kola před koncem soutěže je po Pamploně dalším sestupujícím týmem Granada.


Real otevřel skóre ve 27. minutě zásluhou přesné hlavičky Cristiana Ronalda. Pro portugalského útočníka to byla 20. ligová trefa v sezoně a zároveň 367. gól v rámci pěti nejlepších lig na světě, čímž překonal absolutní rekord Jimmyho Greavese. Po změně stran měl příležitost přidat další branku, střelu z pokutového kopu mu ale lapil brankář Alves.

Valencie vyrovnala v 82. minutě, kdy se parádní střelou z přímého kopu uvedl Parejo. Hostům to však nakonec na body nestačilo, o čtyři minuty později totiž zařídil výhru favorita obránce Marcelo.

Barcelona se v derby s Espaňolem první poločas trápila, nakonec ale dokázala navázat na vítězství z El Clásica a během jednoho týdne vyhrála i druhý prestižní duel. O vítězství v derby nad Espaňolem rozhodl v 50. minutě Luis Suárez, jenž využil nefungující ofsajdovou past domácí obrany a přesně zakončil samostatný únik. Na 2:0 zvýšil v 76. minutě Rakitič a třetí gól přidal znovu Suárez. Espaňol nevyhrál ani 16. katalánské derby v řadě.

Hráči Atlética nastříleli Las Palmas tři góly během úvodních 18 minut, což se jim nepodařilo 60 let. Dva přesné zásahy si připsal Gameiro, jednou skóroval Saúl. V 72. minutě pak přidal čtvrtou branku Thomas a v závěru upravil na 5:0 Torres. Atlético dosáhlo nejvyšší venkovní výhry pod trenérem Simeonem.

Tony Adams prohrál i čtvrté utkání v roli hlavního kouče Granady a jeho tým se po porážce 1:2 na hřišti San Sebastianu loučí s nejvyšší soutěží. Rozhodující gól vstřelil v 84. minutě domácí útočník Juanmi. San Sebastian se po třetí výhře v řadě posunul na pohárové šesté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud