30. dubna 2017 • 20:14

Dressler prvním ligovým gólem nasměroval Karvinou k záchraně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Teprve podruhé se na jaře Patrik Dressler objevil v základní sestavě karvinských fotbalistů, ale proti Hradci Králové se dnes hned prezentoval i střelecky. Šestadvacetiletý krajní obránce nebo záložník si připsal první ligový gól, kterým přispěl k výhře 4:2.


Na první ligovou trefu bude vzpomínat i kvůli okolnostem. Padla totiž náhodou, když se Dresslerův zamýšlený centr na malé vápno zakroutil přesně do horního růžku hradecké brány.

"První gól v lize, a takový. Velké štěstí, jednoznačně jsem centroval," přiznal Dressler. "Tím, že jsem se ukopl, z toho byl takový gól. Už jsem se lekl, že to letí někam na zámezí. Trochu nám to dalo sebevědomí po trošku utrápeném výkonu na začátku," řekl Dressler.

Karviná během pěti minut získala dvougólové vedení, které Hradec vyrovnal. Závěr však patřil znovu domácím. "Hradec po gólu na 2:1 vycítil šanci, kterou využil. Nás to ale nezlomilo, makali jsme dále a přidali třetí a čtvrtý gól. Pro nás je to strašně důležitá výhra," řekl Dressler.

Karviná zabrala po pěti prohrách v řadě. Dressler přiznal, že soupeř ji ale potrápil. "Hradec hrál dobře ve středu pole, přehrával nás první poločas. Po našich chybách jsme dostali blbé góly, ale nezlomilo nás to a vyhráli jsme. V závěru jsme hráli na brejky, Hradec to musel otevřít," řekl.

Vítězství ještě Karviné nedává jistotu záchrany, ale dolů by se poroučela už jen za krkolomného souběhu událostí. "O záchraně bych ještě nemluvil. Je spousta bodů ve hře, ale jsme velmi blízko," řekl Dressler, který do Karviné přišel v lednu na hostování z Teplic a kvůli zranění dnes nastoupil teprve potřetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud