30. dubna 2017 • 22:59

Nice porazilo ve šlágru francouzské ligy PSG 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Nice porazili ve šlágru 35. kola francouzské ligy Paris St. Germain 3:1 a z třetího místa ztrácejí na dnešního soupeře už jen tři body. Stejnou ztrátu má PSG na vedoucí Monako, které má navíc zápas k dobru. Nice neprohrálo 12 utkání v řadě a udrželo domácí neporazitelnost v sezoně. PSG naopak podlehl poprvé po 16 zápasech.


Nice poslal v 26. minutě do vedení přízemní střelou zpoza vápna Balotelli, který 14. gólem v sezoně vyrovnal svůj nejlepší výkon z ročníku 2013/14, kdy působil v AC Milán. Krátce po změně stran na italského útočníka navázal dalším úspěšným pokusem ze střední vzdálenosti Pereira, který v Nice hostuje z FC Porto.

Hosté v 64. minutě snížili, když Silvovu hlavičku za Cardinaleho záda posunul též hlavou Marquinhos. Poslední slovo však měli znovu hráči Nice, v nastavení definitivně rozhodl Donis a jeho tým porazil PSG poprvé od prosince 2012. V tu chvíli už celek z hlavního města hrál v deseti po Mottově vyloučení, po třetí brance domácích musel předčasně do sprch i Di María.

Marseille vyhrála vysoko 5:1 na hřišti Caen a drží se v boji o čtvrté místo, na které ztrácí dva body. O výsledek se postarali hattrickem Thauvin a dvěma brankami teprve devatenáctiletý Lopez. Caen se po osmém zápase bez výhry nachází na barážové osmnácté pozici o skóre za Dijonem, který remizoval 0:0 s pátým Bordeaux. Marseille naopak v posledních osmi duelech bodovala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud