30. dubna 2017 • 23:08

Jsme rádi, že se nám domácí turnaj povedl, řekl kouč Jandač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté dokázali posedmé v historii vyhrát domácí turnaj seriálu Euro Hockey Tour. Trenér Josef Jandač po triumfu v Českých Budějovicích, kde se tentokrát akce s oficiálním název Carlson hokejové hry konala, ocenil podporu fanoušků a měl radost z toho, že je jeho svěřenci potěšili svými výkony. Alespoň v to věřil.


"Turnaj se nám povedl a jsme rádi, že se nám povedl doma. Byla tady nádherná atmosféra, skvělí diváci. Turnaj před mistrovstvím světa vždy nabízí i něco navíc, přijedou se ukázat i hráči z NHL, což v Čechách vítáme. Věřím, že jsme diváky nezklamali a předvedli dobré zápasy," řekl Jandač.

Čeští hokejisté v generálce na světový šampionát nejprve porazili Finsko 3:2, poté deklasovali Švédsko se čtrnácti hráči z NHL v sestavě 8:4 a na závěr - už s jistotu turnajového prvenství - prohráli s Ruskem 3:4 po samostatných nájezdech.

"Nepodali jsme špatný výkon, zejména první třetina nebyla vůbec špatná. Šli jsme do vedení, byl to ale spíše obranný zápas, protože Rusové hrají pod Znarokem defenzivně celou sezonu. Nebylo tam moc střel, hrálo se spíše ve středním pásmu," uvedl Jandač k duelu.

Mrzel ho jen zbytečně bázlivý výkon ve třetí dvacetiminutovce. "Bránili jsme výsledek a měli málo střel na branku. Dopředu jsme moc nebezpeční nebyli," uznal Jandač, který poukázal na fakt, že všem ruským gólům předcházela česká chyba nebo zaváhání. "Remízu jsme jim tak nabídli," řekl. Nájezdy následně označil za loterii. "Stejně jako v prodloužení je to v nich vždy vabank," podotkl.

Bezprostředně po skončení turnaje Jandač se svými asistenty zúžil nominaci na MS. Z kádru vyřadil obránce Milana Douderu, Davida Skleničku, Jakuba Kindla a útočníky Lukáše Kašpara se zraněným Jiřím Sekáčem. "Bylo to těžké rozhodování, ale někdo vypadnout musel. U řady hráčů jsme byli na vážkách a čekali do poslední chvíle. Rozhodoval poslední zápas," dodal Jandač.

Do světového šampionátu v Paříži Češi vstoupí pátečním zápasem proti Kanadě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud