19. května 2017 • 18:54

Red Bull chce od GP Kanady konkurovat Mercedesu i Ferrari

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Stáj formule 1 Red Bull věří, že díky chystanému silnějšímu motoru začne konkurovat i dosud suverénním lídrům mistrovství světa Ferrari a Mercedesu. Podle ředitele Christiana Hornera by měl tým vylepšení představit za tři týdny ve Velké ceně Kanady.


Red Bull je po pěti odjetých závodech na třetím místě v Poháru konstruktérů. Na první Mercedes ztrácí 89 bodů a na druhé Ferrari 81 bodů, zatímco od čtvrtého týmu Force India ho dělí 19 bodů. "Momentálně jsme trochu v zemi nikoho. Ale snažíme se dostat se mezi opravdové chlapy," řekl Horner na webu šampionátu.

"Kdyby se nám to povedlo, tak myslím, že jeden z našich pilotů by velmi pravděpodobně mohl mluvit do pořadí mistrovství světa," přidal. "Kdyby totiž každý víkend bojovalo o vítězství v závodě pět, šest jezdců, závodilo by se úplně jinak," dodal Horner.

Průběžné pořadí mistrovství, které bude příští týden pokračovat závodem v Monaku, než zamíří do Kanady, vede Sebastian Vettel z Ferrari o šest bodů před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu. Oba vyhráli po dvou z dosavadních pěti Velkých cen, jejich nadvládu dokázal přerušit pouze Valtteri Bottas z Mercedesu.

Red Bull sám podobnou dominanci formuli 1 prožil, protože v jeho barvách Vettel získal v letech 2010 až 2013 čtyři tituly mistra světa za sebou. Loni pak byl jedinou stájí, která dokázala přerušit vítězné tažení Mercedesu. Ve Španělsku se o to postaral Max Verstappen a v Malajsii Daniel Ricciardo.

"Přesně před rokem jsme byli v podobné situaci a nakonec jsme v Poháru konstruktérů přeskočili Ferrari, což nikdo na začátku sezony nečekal. Takže situace se může hodně změnit a doufám, že to bude podobné jako loni, kdy nás v Monaku nakoplo vylepšení motoru," řekl Horner.

"S tím, co máme k dispozici, děláme maximum. Snad vylepšený motor představíme už v Montrealu. Každý týden chodíme do kostela a modlíme se, aby to bylo co nejdřív. Věřím, že druhá polovina sezony pro nás bude lepší než ta první," prohlásil Horner.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud