22. května 2017 • 22:38

Dixona po vítězné kvalifikaci v Indianapolis přepadli lupiči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pár hodin po vítězství v kvalifikaci na slavný automobilový závod 500 mil Indianapolis se stal novozélandský jezdec Scott Dixon obětí ozbrojeného přepadení. V provozovně rychlého občerstvení nedaleko závodní dráhy s ním prožili chvíle strachu manželka Emma a trojnásobný vítěz tamního závodu Skot Dario Franchitti. Policie později zadržela dva podezřelé ve věku 14 a 15 let.


"Objednávali si otevřeným oknem z auta, když Dixonovi dva kluci přiložili pistoli k hlavě a chtěli peníze a mobil. Něco takového nečekáte, zvlášť ne tady," popsal Dixonův kolega z týmu Chip Ganassi Racing Brazilec Tony Kanaan událost, která se stala kolem desáté hodiny večer. Franchitti, který ukončil kariéru v roce 2013, pro jejich tým pracuje. "Měl jsem tam být s nimi. Jsem z Brazílie, tak jsem na takovéhle věci trochu víc zvyklý," žertoval Kanaan. "Jsem rád, že jsou v pořádku a můžeme si z toho dělat legraci."

Dixon po pěti závodech vede průběžné pořadí seriálu IndyCar a v neděli 28. května bude útočit na své druhé vítězství v Indianapolis. Poprvé ovládl proslulý závod v roce 2008.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud