23. května 2017 • 10:10

Slovenský hokejový útočník Sýkora zůstává v Pardubicích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový útočník Ján Sýkora bude v extralize i nadále hájit barvy Pardubic, které v barážových bojích pomohl zachránit v extralize. S vedením Dynama podepsal po vyvázání ze smlouvy v Plzni roční kontrakt s opcí.


Šestadvacetiletý Sýkora, jenž má za sebou takřka tři desítky reprezentačních startů, přišel do české extraligy v roce 2013 z Banské Bystrice. Odehrál dvě sezony v barvách Plzně, během té třetí byl i na hostování v Třinci, kde začal také minulý ročník, ačkoliv jeho práva vlastnila Plzeň. Koncem ledna se přesunul do Pardubic, kde včetně skupiny o umístění a baráže odehrál 29 utkání a připsal si 11 bodů za deset branek a nahrávku.

"Jsem rád, že to klaplo a bude pokračovat v Dynamu. Je pro nás velmi důležité, že jsme jej udrželi. Řešili jsme dva otazníky: Jánovu smlouvu v Plzni, což si vyjednal sám, a podmínky jeho uvolnění. Martin Straka mi však vyšel vstříc a mohli jsme se Jánem domluvit na smlouvě," řekl pardubický generální manažer Dušan Salfický na klubovém webu.

"Už v závěru uplynulé sezony jsem říkal, že bych tu rád zůstal. Moc se mi v Pardubicích líbí, jsou tu vynikající fanoušci, kteří nás podrželi v baráži, toho si obrovsky cením. Jsem rád, že i díky nim jsme zachránili nejvyšší soutěž," uvedl Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud