24. května 2017 • 08:38

Chapecoense přišlo kvůli kontumaci o šanci v Poháru osvoboditelů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sen fotbalistů Chapecoense o úspěchu v Poháru osvoboditelů se rozplynul po kontumační porážce za neoprávněný start hráče. Po verdiktu jihoamerické konfederace CONMEBOL přišel brazilský klub o tři body za vítězství nad argentinským Lanúsem a nemá šanci postoupit ze základní skupiny.


Fotbalisté Chapecoense se do Poháru osvoboditelů, kontinentální obdoby evropské Ligy mistrů, kvalifikovali poprvé v historii díky loňskému vítězství v Jihoamerickém poháru. To jim připadlo poté, co cestou k finálovému duelu do Kolumbie zahynula v listopadu při letecké havárii většina týmu. Soupeř brazilského mužstva Atlético Nacional se trofeje vzdal ve prospěch tragédií postiženého Chapecoense a CONMEBOL toto gesto posvětil.

O šanci na úspěch v Poháru osvoboditelů ale Chapeconse přišli kvůli administrativní chybě. Do utkání 17. května proti Lanúsu nasadili obránce Luize Otávia, jenž byl v předešlém zápase vyloučen. Otávio navíc v nastaveném čase rozhodl o výhře Brazilců 2:1, o kterou nyní po verdiktu konfederace přišli.

Zástupci Chapecoense vysvětlovali svůj přehmat špatnou komunikací ze strany CONMEBOL. V tabulce skupiny klesli fotbalisté před závěrečným zápasem na poslední místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud