24. května 2017 • 09:37

Kapitán novozélandských ragbistů Read bude pokračovat do MS 2019

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán ragbistů Nového Zélandu Kieran Read se upsal národní federaci na další dva roky. Jednatřicetiletý vazač tak povede All Blacks i na příštím mistrovství světa v roce 2019 v Japonsku.


Read se podílel na triumfu novozélandských ragbistů na šampionátech v letech 2011 a 2015. Při absenci Richieho McCawa tým vedl jako kapitán a po jeho ukončení kariéry před dvěma lety převzal tuto roli na plný úvazek.

Právě kapitánství mělo velký podíl na tom, že Read neodešel hrát ragby z Nového Zélandu, čímž by si zavřel dveře k All Blacks. "Před pěti nebo šesti lety jsem uvažoval o tom, že bych mohl v roce 2015 odejít do zahraničí, ale teď jsem kapitánem All Blacks a máme před sebou úžasné výzvy," uvedl nejlepší ragbista světa za rok 2013.

Podle médií by se Read mohl stát na základě nové kolektivní smlouvy mezi národní federací a hráčskou unií prvním novozélandským ragbistou v historii s platem milion dolarů ročně. Před Readem se už se zastřešující organizací New Zealand Rugby dohodlo na reprezentačních smlouvách 15 dalších hráčů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud