24. května 2017 • 13:06

Button v přípravě na F1 v Monaku skončil s vozem dvakrát v bazénu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý světový šampion Jenson Button, který se vrací do formule 1 jako záskok za Fernanda Alonsa, je přesvědčený, že ve Velké ceně Monaka může ukončit čekání stáje McLaren na první body. Nic na tom nemění ani skutečnost, že v přípravě na simulátoru hned dvakrát skončil i s vozem v bazénu.


Alonso se v polovině dubna rozhodl dát před ulicemi Monte Carla přednost slavnému americkému závodu 500 mil Indianapolis a Button, který po minulé sezoně ukončil kariéru, byl povolán jako jeho náhradník. "Sice jsem ještě nedržel volant nového vozu v ruce, ale myslím, že jsem připraven," řekl mistr světa z roku 2009.

"Trať znám velmi dobře a už mám za sebou několik hodin v simulátoru. Navíc díky přípravě na triatlonové závody mám asi nejlepší fyzičku v životě," uvedl sedmatřicetiletý Button. "Když se ale budu ve druhé zatáčce cítit mimo, tak odjedu do západu slunce a už mě nikdy neuvidíte," dodal s úsměvem.

Button, který ve formuli vyhrál 15 závodů včetně jednoho triumfu v Monaku, zatím v novém monopostu MCL32 neseděl. Vyzkoušel si ho pouze v simulátoru. "Nejdřív jsem z toho neměl dobrý pocit, ale pak jsme udělali pár změn a bylo to výrazně lepší," prohlásil.

"V Monaku jsem žil sedmnáct let, vyhrál jsem tam a prožil tam několik skvělých závodů. Našemu vozu by měl okruh vyhovovat, takže věřím, že bychom mohli bodovat. Když Alonso dokázal v kvalifikaci v Barceloně být sedmý, tak bychom měli být na Monako připravení," dodal.

Návrat za volant se však neobešel bez komplikací. Při prvních jízdách v simulátoru skončil Button hned dvakrát i s vozem v bazénu. "Je to opravdu hodně realistické. Takže když narazíte do zdi, instinktivně zavíráte oči," prohlásil Button. "A také jsem dvakrát skončil v bazénu," přidal.

"Tam, kde po první zatáčce jedete do kopce, jsem na pravé straně vyjel z trati a už jsem se i s autem kutálel. To se mi v simulátoru ještě nikdy nestalo. Naštěstí náraz není velký jako ve skutečnosti, ale i tak to s vámi dost kopne a také odstředivá síla vám dá docela zabrat," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud