24. května 2017 • 13:18

Češi na ME v aerobiku v Karlových Varech obhajují 16 titulů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tisícovka sportovců soupeří v karlovarském hotelu Thermal o medaile na mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness a hip hopu. Karlovy Vary hostí evropský šampionát v těchto disciplínách stejně jako loni, kdy čeští závodníci získali 16 zlatých medailí. Soutěže začaly v úterý, program je naplánován až do sobotního večera, řekla ČTK prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness Jana Havrdová.


"Královskou disciplínou jsou v aerobiku tradičně soutěže žen - jednotlivkyň. Zatím nechci nic předjímat, ale myslím, že i ve velmi silné konkurenci mají šanci na úspěch i Češky," řekla Havrdová.

Českou medailovou nadějí je loni stříbrná Adéla Citová, která se pokusí sesadit z evropského trůnu Belgičanku Lissu Van Brandeovou. V trojicích se nově představí Kristýna Zahradníčková, loňská vicemistryně světa. Mezi juniorkami na medailové pozice aspirují Viktorie Prokopová nebo Karolína Kudláčková.

O přízeň rozhodčích soupeří reprezentanti 12 zemí. První finále kategorie kadetek je naplánováno už na dnešní večer. V sobotu odpoledne budou následovat finálové soutěže juniorů a dospělých.

Do světové špičky se Češi probojovávají i v hip hopových kategoriích. "A je velmi zajímavé pozorovat rozdílnou atmosféru těchto disciplín. Vycházejí z rozdílné tradice, přitahují jiné publikum. V obou případech je ale atmosféra úžasná a všichni si užíváme unikátní prostředí hotelu Thermal," doplnila Havrdová.

Mistrovství Evropy lze sledovat i online. Odkaz na živý přenos, informace o programu i další zajímavosti lze najít na internetových stránkách www.fisaf.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud