25. května 2017 • 16:10

Rosolová se po operaci vrátí na Odložilově memoriálu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Denisa Rosolová bude necelé tři měsíce po operaci úponu Achillovy šlachy znovu závodit. Na atletickém Odložilově memoriálu se 5. června na Julisce postaví na start závodu na 400 metrů překážek. Stříbrná medailistka z mistrovství Evropy 2012 v této disciplíně to dnes oznámila na svém facebookovém profilu.


Třicetiletá Rosolová 13. března absolvovala plánovaný chirurgický zákrok, při kterém jí lékaři vyčistili oblast kolem úponu Achillovy šlachy. Musela ho tehdy o týden odložit, protože se zotavovala z ošklivého pádu v rozběhu čtvrtky na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě.

Rekonvalescence byla rychlejší, než čekala. "Sama tomu moc nevěřím, jaký jsme udělaly s trenérkou rychlý posun. Ale i po dnešním tréninku, kdy jsem běžela osm překážek a ne zrovna pomalu a navíc jsem netuhla, věřím, že můžu letos zase předvádět krásné časy," uvedla Rosolová.

Formu chce vyladit na srpnové mistrovství světa v Londýně. "První krokem ale musí pochopitelně být splnění limitu, který je 56,10 sekundy," poznamenala třicetiletá běžkyně.

Rekonvalescenci a trénink si zpestřila učením, odmaturovala na Pražském humanitním gymnáziu. V osmnácti letech střední školu těsně před maturitou opustila. "Styděla jsem se, že maturuji takhle pozdě, tak použiji název výborného filmu Lepší pozdě nežli později. Snad jsem o nic nepřišla a zvládla jsem to dříve, než bych byla na úřadu práce se základním vzděláním," uvedla Rosolová. Chystá se získat trenérskou kvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud