25. května 2017 • 21:29

Volejbalistky deklasovaly v kvalifikaci o MS Island

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České volejbalistky ve svém třetím vystoupení v kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství světa v příštím roce deklasovaly za necelou hodinu Island 3:0 po setech 25:6, 25:7 a 25:13. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera si ve skupině B ve Varšavě po středeční porážce se Srbskem připsaly druhou výhru.


Po pátečním volnu v sobotu večer čeká české volejbalistky zápas s domácím Polskem, který bude klíčový v boji o druhé místo znamenající účast v baráži.

Souboj s Islandem připomínal od úvodních míčů hru kočky s myší. České volejbalistky převyšovaly soupeřky zcela suverénně ve všech činnostech. Snaživé Islanďanky nestačily čelit tlaku a body si většinou připisovaly jen po nevynucených chybách českého týmu.

"Island je sympatický tým. My jsme dnes byli lepší a je velmi důležité, že jsme udrželi koncentraci po celý zápas. Teď už se budeme připravovat na zápas s Polskem," řekl trenér Pommer.

V prvních dvou setech nedovolily české volejbalistky soupeřkám dostat se přes desetibodovou hranici. V exhibici pokračovaly i ve třetím setu. Teprve v jeho závěru polevily a umožnily alespoň částečně Islandu korigovat 13 body výsledek. Bodově se nejvíce v českém týmu dařilo Karolíně Bednářové, která si připsala 14 bodů, Kateřina Kohoutová se zasloužila o 10 bodů.

"Jsem ráda, že jsme to zvládly s tímto výsledkem. Tyto zápasy nejsou jednoduché. Musí se k nim přistoupit koncentrovaným výkonem a zkusit hrát svoji hru. Jsem ráda, že jsme to zvládly celkem rychle. Máme prostor na odpočinek a přípravu na sobotní zápas, který bude asi nejdůležitější," uvedla kapitánka Aneta Havlíčková.

Skupinu vede bez ztráty setu favorizované Srbsko, které v úvodním utkání dnešního programu porazilo Kypr hladce 3:0. Vítězové skupin postoupí přímo na MS, celky z druhých míst absolvují červencovou baráž. Světový šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud