27. května 2017 • 13:52

Synek jede na ME podle plánu a chystá se na souboj s Martinem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dva starty, dvě vítězství. Vstup skifaře Ondřeje Synka do mistrovství Evropy ve veslování v Račicích byl přesně takový, jak si hvězdný skifař naplánoval. Čtyřiatřicetiletý český reprezentant bez problémů a suverénně postoupil do nedělního finále, ve kterém bude usilovat o pátý kontinentální titul v kariéře.


A jeho hlavním sokem by měl být Chorvat Damir Martin, obhájce zlata z loňského šampionátu. I on zatím v Račicích potvrzuje, že je dobře připravený. "Asi to bude o nás dvou," řekl Synek po semifinálové výhře. "Poslední dva roky je to nový, stálý soupeř. Přidal se k nám s Drysdalem, za což jsem rád. Těším se na to. Uvidíme, jak to dopadne. Samozřejmě bych byl radši, kdyby to šlo úplně lehce, ale ono to nepůjde," uvedl veslař pražské Dukly.

Nepodceňuje ale ani další soupeře. V semifinále například podal dobrý výkon Bělorus Stanislav Ščarbačenja, jenž za ním dojel druhý. "Uvidíme, jak se ostatní vyspí. Němec taky nejede špatně a Bělorus dnes ukázal, že je v konci rychlý. U něj ale nikdo nikdy neví. Jede třeba v semifinále super a finále pak zahodí," řekl Synek.

O dva velké soupeře už ale oproti očekávání přišel. Švýcar Nico Stahlberg, který na začátku května ovládl první kolo Světového poháru totiž do finále nepostoupil. Stejně jako Srb Marko Marjanovič, v Bělehradě třetí. "To mě překvapilo," přiznal Synek, jenž se v Račicích již s Martinem hecoval. "Ptal jsme se ho, jestli v Bělehradě jel on tak pomalu, nebo Švýcar tak rychle. Říkal, že on tak pomalu. Tak uvidíme," vyprávěl Synek. Chorvat byl v Srbsku těsně druhý.

Pro Synka v Račicích prakticky začíná sezona, neboť úvod SP vynechal. "Zatím je to dobrý, rozjíždím se. V pátek jsem, nechci říct na půl plynu, nejel úplně naplno. A dnes ještě také ne, ale už se prostě dostávám do tempa, kdy jezdím stabilně, rychle a před všema. Doufám, že to vydrží celou sezonu," pousmál se svěřenec trenéra Milana Dolečka.

Důležité je, že se na vodě i dobře cítí. "Každým závodem se rozjíždím víc. Hraje v tom roli i věk, už nejsem tak výbušný, ale spíše vytrvalý. Soustředím se na to, abych jel rychle co nejdéle," řekl Synek.

V Račicích byl nadšený z podpory fanoušků i práce lidí, kteří se o šampionát starají. "Jsem z toho celkově nadšený. Chtěl bych poděkovat všem organizátorům a dobrovolníkům. To je fakt super, co tady předvádí, všichni jsou nadšení a rozdávají úsměvy. Všem nám to tady hodně pomáhá. I lidí bylo na semifinále hodně. Doufám, že v neděli na finále bude úplně narváno," přál si Synek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud