27. května 2017 • 19:28

Teplice selhaly s Duklou a přišly o šanci na Evropskou ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Teplic předkolo Evropské ligy hrát nebudou. I když měli svůj osud ve vlastních rukou, poslední ligový zápas proti Dukle nezvládli a prohráli 0:1. Zůstali tak na pátém místě tabulky o bod za Mladou Boleslaví, která prohrála v Liberci 0:4. Dukla většinu zápasu bránila a čekala na brejky, kterých jí domácí v závěru dopřáli velké množství. Z poslední akce zápasu rozhodl o výsledku Dominik Preisler.


K posunu na čtvrté místo Teplice potřebovaly porazit Duklu a zároveň doufat, že Boleslav získá v Liberci maximálně bod. Větším problémem se nakonec ukázala první podmínka. Dukla hrála velmi dobře. Rychlým a přesným presinkem nenechávala domácí rozehrát a sama hrozila z brejků, i když kromě nepřesné hlavičky Podaného z nich nic nevytěžila.

"Věděli jsme celkem brzo, že Boleslav prohrává 0:2, takže jsme byli o to smutnější. O poločase jsme to hráčům řekli, i když to vlastně bylo jedno, my stejně museli vyhrát," řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal. "Neměl jsem pocit, že by hráči byli nervózní, i když je ten tlak dnešního zápasu asi svazovat mohl," dodal.

Dlouho se hrálo prakticky bez šancí, i kvůli nuceným změnám v sestavách. Teplický Hyčka už po osmi minutách skončil na nosítkách po tvrdé srážce ve vzduchu, chvíli nato zase špatně došlápl Tetour z Dukly.

Teplice během prvního poločasu postupně dostávaly hru pod kontrolu, ale trochu nebezpečné byly jen dvě střely Filla. Ve 26. minutě nejdřív pálil v dobré pozici jen do protihráče, pak zase z přímého kopu zakroutil míč do skrumáže a jen o decimetry minul tyč.

"Už před zápasem jsem říkal, že tohle bude nejtěžší zápas jara a to se splnilo. Teplice hrály skvěle, 75 minut měly optickou převahu a my museli bránit," přidal kouč Dukly Jaroslav Hynek. "Naším stylem není, že bychom bránili, ale samozřejmě jsme věděli, že Teplice jsou brejkový tým, snažili jsme se pohlídat míče za obranu," dodal.

Po poločase začalo být rušněji. Po pěti minutách odcentroval teplický mladík Král a jeho centr prošel z levé strany až na zadní tyč k úplně volnému Fillovi, který placírkou těsně přestřelil. A hned vzápětí se dostal na druhé straně do šance Miloševič, křížnou střelou zprava ale minul.

V 65. minutě se ale urputná hra najednou na skoro dvě minuty zastavila. Ze hřiště odcházel Štěpán Vachoušek, pro nějž to byl poslední zápas kariéry. Sedmatřicetiletého záložníka vyprovodil ze hřiště potlesk deseti tisíc diváků.

Teplickým střídání spíš uškodilo a jejich dosavadní tlak začal být až příliš živelný. Dukla se dostávala stále častěji do brejků a v 82. minutě měl brankář Grigar štěstí, že ho Koreš zblízka doslova napálil. Za další tři minuty pak stejnému hráči dobře skočil pod nohy. A v 87. minutě po dalším brejku zleva napálil spojnici břevna a tyče Podaný.

Byl to bizarní konec zápasu. I za nerozhodného stavu se domácí tlačili ve velkém počtu do šestnáctky a při dvou standardních situacích šel do vápna i Grigar. Ze závarů se ale nic nezrodilo a v poslední minutě domácí dorazil další brejk Koreše, který ještě vrátil míč Preislerovi. Jeho přesná střela k tyči byla vůbec posledním, co se v zápase stalo.

"Všechno rozhodlo to, že jsme za dva poslední zápasy nevstřelili gól," posteskl si Šmejkal. "Ke konci už jsme hráli naprosto vabank. Problémy v konci ligy mají všichni, ale fakt je, že jsme v koncovce přišli o tři důležité hráče a začali jsme mít problémy se střílením branek," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud