27. května 2017 • 21:02

Sezona byla úspěšná i bez titulu, řekl útočník Plzně Bakoš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože fotbalisté Plzně nezískali třetí mistrovský titul za sebou a skončili v lize na druhém místě za Slavií, hodnotí útočník Marek Bakoš sezonu jako úspěšnou. Věří však, že příští ročník bude lepší a Západočeši budou silnější.


Plzni v posledním 30. kole nestačila domácí výhra 2:0 nad Jihlavou, ke které Bakoš přispěl gólem, protože Slavia deklasovala Brno 4:0 a udržela v tabulce dvoubodový náskok na Viktorii.

"Šli jsme do sezony s tím, že chceme do kvalifikace o Ligu mistrů a tenhle hlavní cíl jsme splnili. V průběhu sezony nám vykrystalizoval soupeř, který byl hodně silný a nakonec má víc bodů. My jsme také získali hodně bodů, takže to byla úspěšná sezona. Na druhou stranu to mohlo samozřejmě být i lepší," řekl Bakoš na tiskové konferenci.

"Slavia vyhrála a je mistr, protože má nejvíc bodů. Má to zaslouženě, takže jí gratuluji. Když nad tím teď přemýšlíme, tak jsme v sezoně předvedli maximum, co jsme mohli. Naše sezona nebyla špatná, skončili jsme druzí a bojovali jsme o titul do posledního kola," přidal čtyřiatřicetiletý bývalý slovenský reprezentant.

Příliš nechtěl rozebírat příčiny ztráty první pozice po podzimní části. "Suma sumárum jsme nedokázali vyhrát několik remízových zápasů a to nás stálo titul. Podle mě nás příliš neovlivnila ani výměna trenérů. Vrtat se v tom, kde se to ztratilo, ale nemá význam. Slavia je první, my druzí a tím je to vyřešené," prohlásil Bakoš.

Plzeňský tým především na jaře poztrácel hodně bodů a nedařilo se mu příliš ani herně. "Co jsem tady osobně zažil při titulech, tak jaro vždy bylo horší než podzim. Bylo to těžké i letos. Každý boj o titul je psychicky náročný, přesto každý hráč udělal, co mohl. Statečně jsme se bili o to, abychom byli první," uvedl autor osmi ligových gólů v sezoně.

Kabinou Viktorie také v dubnu a květnu zatřásly zprávy o sebevraždách bývalých spoluhráčů Františka Rajtorala a Davida Bystroně. "Byli to naši blízcí lidé, se kterými jsme byli ve spojení. Kabinu to zasáhlo a každý se s tím vyrovnával po svém. Není to příjemná věc. Někdo to vnímá víc, jiný méně. Na hřišti v tom výkonu to nebylo až tak poznat. Čest jejich památce, myslíme na ně, ale vnímáme to jako realitu a jedeme dál," upozornil Bakoš.

V letní pauze se do Plzně vrátí jako hlavní kouč Pavel Vrba. "Staronový trenér se těší do klubu a my se těšíme do práce. Uvidíme, jak to bude vypadat. Teď si jdeme oddechnout na pár dní na dovolenou. Potom si vyhrneme rukávy a začneme pracovat na nové sezoně, abychom se v ní vrátili na pozice, kde jsme byli," řekl Bakoš. "Každý se může o kousek zlepšit a já si myslím, že Plzeň může být ještě silnější. Věřím, že budeme úspěšní v kvalifikaci do Evropy i v české lize," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud