27. května 2017 • 21:20

Gól zátylkem trénujeme, žertoval dvoubrankový Baroš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejvýraznější postavou při vítězství Liberce nad Mladou Boleslaví 4:0 ve 30. kole první fotbalové ligy byl severočeský útočník Milan Baroš. Proti klubu, jehož dres v minulé sezoně oblékal, se dvakrát střelecky prosadil a po faulu na něj byl nařízen pokutový kop.


"Ale v Mladé Boleslavi jsem hrál rok, zvýšenou motivaci jsem nepociťoval," řekl po zápase Baroš. "Když jsem za Boleslav hrál proti Baníku, tak tam nějaké napětí proti mateřskému klubu bylo, teď ne," dodal dvoubrankový střelec.

Baroš proti Mladé Boleslavi otevřel skóre ve 26. minutě kuriózním způsobem. Součkovu střelu ze střední vzdálenosti tečoval do protipohybu brankáře Vejmoly zátylkem. "Takhle to trénujeme, on to prostrčí, já to uklízím," smál se po zápase zkušený útočník. "Samozřejmě si dělám srandu. On zkoušel střelu, já se to snažil tečovat. Bylo to chtěné, ale že jsem to trefil takhle, byla trochu náhoda. Ale chtěl jsem to tečovat do protipohybu," ujistil.

Barošovi i jeho spoluhráčům se dařilo, do přestávky vedli 2:0 po zásahu Kerbra z penalty. Tu sudí nařídil po faulu právě na Baroše. "Po druhém gólu už soupeř psychicky trochu odešel, bylo těžké se pro něj do zápasu vrátit. Možná kdyby dal kontaktní gól, ale to jsme uťali hned ze začátku druhé půle a bylo po zápase," prohlásil Baroš.

Na 3:0 totiž krátce po přestávce zvyšoval Potočný a chvíli po něm přidal po vynikající kombinaci opět Baroš, který si při střídání v závěru utkání vysloužil potlesk vestoje. "To byl pro mě krásný pocit. Proto se ten fotbal hraje, aby lidi byli šťastní. Jsem rád, že jsme mohli sezonu ukončit takhle a udělali lidem radost," popsal své pocity pětatřicetiletý útočník, který nyní bude řešit své případné setrvání v Liberci.

"Nechám si to projít hlavou, není to snadné rozhodnutí. Kdybych na to neměl, byl zraněný nebo mě fotbal nebavil, bylo by to jednodušší. Ale pořád se cítím dobře, kabina mě baví. Ale teď je dovolená, musím si odpočinout, uvidím, jak mi na konci volna bude fotbal chybět. Pobavím se o tom s rodinou i agentem Pavlem Paskou," řekl o své budoucnosti Baroš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud